Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зі святом, Україно!

 

 

Матеріал поданий без змін

До 30-річчя Незалежності України

В моєму серці Україна!

(З досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, 

Київська обл.)

Незабаром наша країна святкуватиме 30-ту річницю проголошення Незалежності. До своєї незалежності Україна йшла довгим шляхом. Протягом століть країна виборювала свою самостійність! Скільки віддано життів, скільки пролито крові… І сьогодні українські воїни боронять кордони держави на сході. Хлопці в окопах, ціною власного життя та власного здоров’я оберігають наш мир і спокій.

Працівники бібліотеки-філії №8 КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона спільно з хоровими колективами клубів «Золота осінь» та  «Гармонія» Академії пенсіонерів організували та провели масштабне свято «В моєму серці Україна»

На зеленій бібліотечній галявині – читачі, друзі бібліотеки, академісти змагалися в декламаторській майстерності на кращий вірш про Україну.

Глядачі мали нагоду послухати авторські поезії у виконанні поетки-краянки Оксани Щербань та учасниці академії пенсіонерів  Марії Сударенкової

Про українців кажуть, що ми народ мужній, сильний, працелюбний, співочий, з гарним почуттям гумору. Цього дня було багато і жартів. Всі охочі із задоволенням долучилися до завдання «Продовжити прислів’я» та «Краще читання скоромовки»,  до розгадування загадок та вікторини «На краще знання історії України».

Завітала на свято Олена Ткач – депутат Білоцерківської міської ради та очільниця фонду Костянтина  Єфименка. Пані Олена привітала присутніх з 30-річчям Незалежності України та побажала всіляких гараздів. 

Окрім читачів, на галявині було багато перехожих, мешканців масиву, які із задоволенням слухали українські пісні у виконанні чудових колективів.

Адже українська пісня є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою. Пісня супроводжує нас від колиски і до останнього подиху. Немає в українців жодної події у житті, яка б не озвалася піснею – сумною чи радісною.

Тож пісні лунали про Україну, про рідний край, веселі й жартівливі, з  гарними  побажаннями всім присутнім.

Зі святом нас всіх, друзі! Зі святом, Україно!

 

Світлана Хмільова,

зав. бібліотекою-філією №8 КЗ БМР Білоцерківська 

ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.