Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах» працювала у селі Масківці Масківецького старостинського округу Баришівської ТГ

 

Матеріал поданий без змін

 

Народознавчий калейдоскоп    «Прийшов  Спас, пішло літо від нас»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради  Броварського району Київської області)

17 серпня 2021 року бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах»  Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради працювала  у селі Масківці Масківецького старостинського округу Баришівської ТГ.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Світлана Захарченко провела народознавчий калейдоскоп  «Прийшов Спас, пішло літо від нас», присвячений історії, традиціям та звичаям святкування Преображення Господнього.  19 серпня  православні  християни святкують другий Яблучний Спас. Це свято в народі  має також назву —  Горохів день, Перші Осенини, Осенини й Свято перших плодів. За народними прикметами цей день символізує настання осені й преображення природи. На свято Яблучного Спаса заведено відвідувати церкву й освячувати яблука нового врожаю. Присутні познайомилися з виставкою-інсталяцією, де крім  книг та  періодичних видань, присвячених темі заходу, був  представлений кошик з плодами, який кожна господиня готувала для освячення в церкві.

 

Зав. методично-бібліографічним

відділом  Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко