Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Працівники Публічної бібліотеки Вишневої міської ради підготували книжково-інформаційну виставку під назвою «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

 

Матеріал поданий без змін

 

«Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

22 січня Україна щороку відзначає державне свято – День соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

В часи розрухи після Першої світової війни, в часи війни громадянської, кривавої і жорстокої, в часи злиднів і голоду судилося спалахнути зірці колективної думки, загальної доброї волі, коли реальністю став давно омріяний девіз: «Од нині воєдино!»

Споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І, нарешті, настав день, за який українці боролись упродовж багатьох століть. Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України – впродовж років, десятиліть, століть.

22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією, на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

Працівники Публічної бібліотеки Вишневої міської ради підготували книжково-інформаційну виставку  під назвою «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» з циклу книжкових виставок «Події, що змінили долю України» На виставці представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності, розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.