Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Година фахівця «Бібліотеки - духовні скарбниці громади»

 Година фахівця

«Бібліотеки - духовні скарбниці громади»

(З досвіду роботи Таращанської РЦБС Київської області)

 

30 травня в читальній залі Таращанської ЦРБ відбулася чергова зустріч працівників бібліотечної системи району на годині фахівця «Бібліотеки – духовні скарбниці громади».

Розпочала зібрання директор РЦБС О. В. Ратушна, наголошуючи про важливість продовження впровадження таблиць УДК в практику роботи бібліотек району. Продовжуючи свій виступ, презентувала колегам виставку вишитих картин мисткині з с. В.Березянка Н. П. Бугай, яка щойно відкрилася в стінах районної книгозбірні.

З консультацією «Продовжуємо впроваджувати таблиці УДК: художня література» виступила методист по книжкових фондах В. М. Завальна, акцентувала увагу на особливостях систематизації художньої літератури. Також вона провела практичні заняття з методики індексування документів та відповіла на запитання колег.

Про події 100-річної давнини – Української революції 1917-1921 років, що відбувалися на теренах нашої держави та Таращанщини, йшлося на годині історичної правди «Час згадати нашу славу...», яку підготував і провів вчитель історії Кислівського НВК В. В. Гудемчук.

З прем’єрою книги «Пастораль. Коров’ячі історії» перед бібліотечними працівниками та читачами районної бібліотеки виступила автор, вчитель української та російської мов, української та зарубіжної літератур Северинівського НВК В. П. Невінчана-Розуменко. У книзі розповідається про життя українських селян. По закінченню прем’єри книги бібліотекарі мали можливість придбати презентовану книгу з підписом авторки, яка поповнить краєзнавчі фонди сільських книгозбірень.

І. Мовчан

завідуюча організаційно-методичним відділом 

Таращанської ЦРБ Київської області