Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Районний бібліотечний семінар у Вороньківській сільській бібліотеці

 Районний бібліотечний семінар у Вороньківській сільській  бібліотеці

(З досвіду роботи Вороньківської сільської бібліотеки Бориспільської районної ЦБС Київської області)

 

15 травня  у Вороньківській сільській бібліотеці Бориспільської районної ЦБС Київської області відбувся районний бібліотечний семінар «Впровадження нової Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек»

 Своїх колег радо зустрічала очільник бібліотечного закладу Світлана Григор. Семінар підготували та провели фахівці управління гуманітарного розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області Ірина Маховка та Ольга Сусленко.

В рамках семінару розглянуто низку питань, зокрема, з переходу бібліотек на систематизацію документів за Універсальною десятковою класифікацією,  організації фондів і абеткових каталогів за таблицями УДК,  досвіду роботи та творчих напрацювань Вороньківської бібліотеки, місця сільської бібліотеки в сучасному інформаційному просторі.

Бібліотечні працівники Бориспільського району познайомилися з етномузеєм у Вороньківській бібліотеці, який протягом 34 років постійно поповнюється різноманітними експонатами старожитностей і предметів народного побуту.

В цьому році Бориспільський район відзначає свій 95-річний ювілей з часу утворення. Бібліотекарі ознайомилися з книжковою виставкою - експозицією «Мій рідний край – земля моєї долі», присвяченій цій події.

Учасники районного семінару взяли участь і у літературно - музичному святі «Мій рідний край – моя земля у росах», яке відбулося у просторій світлій залі Воронківського сільського будинку культури. Глядачі радо зустрічали чудові виступи аматорів художньої самодіяльності, учнів опорного навчального закладу «Вороньківський НВК».

Світлана Григор,

бібліотекар Вороньківської сільської бібліотеки

 Бориспільської РЦБС Київської області