Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Роль бібліотеки у наближенні книги до читача, формування культури читання»

 «Роль бібліотеки у наближенні книги до читача, 

формування культури читання»

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

 

9 лютого в читальному залі Баришівської районної бібліотеки для дорослих відбувся семінар-практикум для бібліотечних працівників Баришівської РЦБС за темою «Роль бібліотеки у наближенні книги до читача, формування культури читання»

Відкрила семінар директор Баришівської РЦБС Г. В. Пацаловська, яка акцентувала увагу на ролі бібліотеки в сучасному світі, адже бібліотеки завжди працюють на розвиток освіченості, духовності та гармонійності, як особистості, так і суспільства в цілому. Завдання полягає в тому, щоб продовжувати збір, накопичення традиційних бібліотечних ресурсів і задовольняти інформаційні потреби читачів традиційними інформаційно-бібліотечними формами і, одночасно, максимально освоювати новітні інформаційні ресурси та адаптувати їх в сучасне суспільне середовище новітніми формами у відповідності до запитів «цифрового» покоління. 

Консультацію «Сучасна бібліотека. Робота зі ЗМІ» надала завідуюча методично-бібліографічним відділом Н. І. Лавріненко. Вона розповіла про участь в тренінгу на базі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації». Бібліотечні працівники отримали домашнє завдання написати статтю в газету «Читаюча династія».

Про роботу з книжковими фондами по вилученню від застарілої та зношеної літератури, рекласифікацію  фонду, згідно УДК, розповіли завідуюча  відділом комплектування Н. Б. Дунайчик та провідний бібліотекар відділу Н. В. Шалуненко.

Також, в рамках семінару-практикуму здійснено:

•Старт флеш-мобу «Я читаю українське слово», присвяченого Міжнародному дню рідної мови, який розпочали працівники  Баришівської центральної районної бібліотеки для дорослих  і передали естафету сільським бібліотечним закладам.

•Завідуюча Баришівською районною бібліотекою для дітей Биба О. І.  та завідуюча бібліотекою-філіалом №32 с. Семенівка Баришівської ЦБС Гресько С. О. одержали флайтери від Фонду М. Томенка для читачів, які брали участь у Всеукраїнському конкурсі (малюнок) «Рідна країна – безпечна країна».

Районний семінар-практикум пройшов у плідній, творчій атмосфері та сприяв профудосконаленню бібліотечних працівників району.

Н. І. Скидан -

провідний бібліограф Баришівської ЦБС

Київської області