Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Обласний тренінг

 

23 травня 2019 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»( генеральний директор: М. П. Зніщенко), згідно Плану роботи на 2019 рік управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації ( начальник: І. В. Золотоверх), проведено обласний тренінг за темою:  "Інструменти та формат роботи з місцевими громадами" для директорів ЦБС, завідувачів  публічними та міськими і сільськими бібліотеками  Об'єднаних територіальних громад  Київської області. (програма додається).

Обласний тренінг відкрив  генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України М. П. Зніщенко, який наголосив на важливості бібліотек для Об'єднаних територіальних громад і, в зв'язку з цим, на необхідності забезпечення умов реформування галузі, у відповідності до розвитку суспільства, з боку місцевих органів влади та громадськості. 

В обласному тренінгу взяла участь головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації В. М. Гонтарук. Вона проаналізувала проблеми в бібліотечній галузі Київської області, що виникають в ході АТР, навела варіанти їх можливого подолання, запропонувала моделі організації бібліотечних систем в Об'єднаних територіальних громадах.

Активно, творчо, плідно відбулися і тренінги згідно програми: заповнення Аналітичних таблиць, анкет, складання проектів, ігри тощо.

Учасники заходу отримали і методико-практичні консультації з актуальних питань функціонування та організації роботи центральних, публічних бібліотек ОТГ та з питань отримання, розподілу і видачі літератури за Державними програмами безоплатного поповнення фондів бібліотек ОТГ Київської області. Відбувся активний обмін досвідом з різних організаційних питань.

За допомогою флеш-копіювання учасникам тренінгу були надані методичні матеріали, необхідні для використання в їх професійній діяльності.

Під час тренінгу активно застосовувались технічні та прикладні засоби.

В рамках тренінгу, у партнерстві з Київським обласним департаментом юстиції, була організована зустріч з його головними спеціалістами: Людмилою Боярчук, Аліною Іванець, Анастасією Десятнюк. Учасниками тренінгу були отримані буклети з актуальних правових питань та корисна інформація (А. Десятнюк) з правового забезпечення родинного виховання та законодавства з цього питання в інших країнах світу.

На завершення тренінгу колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» подарував кожному учаснику тренінгу поетичну збірку для душі.

Тренінг був плідним, корисним, навіть, потужним, і такі заходи з профудосконалення КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» активно проводить і буде проводити і надалі, але проблеми в реформуванні бібліотечної галузі на теренах ОТГ залишаються і потребують свого термінового вирішення з боку держави, органів місцевого самоврядування та місцевих громад.