Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Бібліотеки для дітей: стан, проблеми, перспективи»

 19 квітня 2018 року, згідно Плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», проведено обласний семінар за участю заступників директорів по роботі з дітьми районних, міських централізованих бібліотечних систем Київської області  за темою: «Бібліотеки для дітей: стан, проблеми, перспективи» (програма додається).

 Відкрив обласний семінар генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» М. П. Зніщенко. В своєму виступі він наголосив, що сучасні бібліотеки і бібліотеки для дітей, зокрема, для місцевих громад є не тільки інформаційними центрами, а необхідні їм як соціокультурні об'єкти з розширеним діапазоном функціональної діяльності; що сучасний читач-дитина потребує з боку суспільства і бібліотек, зокрема, особливої уваги, особливих підходів у вихованні і спілкуванні; з акцентував увагу на актуальних питаннях в діяльності галузі. 

  Під час семінару бібліотечними спеціалістами КЗ КОР Київська обласна бібліотека для дітей» були надані ґрунтовні консультації у відповідності до теми, які супроводжувались необхідними відеоматеріалами.

В рамках обласного семінару КЗ КОР Київська обласна бібліотека для дітей» було оголошено про старт 1 травня 2018 року  обласного фестивалю відео презентацій  «Пізнай свій край з бібліотекою» серед бібліотек Київської області. Фестиваль має на меті активізацію  популяризації культурного надбання Київщини бібліотечними  засобами з використанням сучасних технологій.

Під час круглого столу учасники  семінару поділились досвідом вирішення проблемних питань, які виникають в бібліотеках для дітей і потребують їх позитивного, сучасного вирішення.

Знаковим було те, що в роботі семінару взяли участь Марія Морозенко -  українська письменниця, Лауреат державної премії ім. Лесі Українки, голова Творчого об'єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України, яка поділилася своїми цінними і цікавими поглядами на сучасну дитячу літературу, розповіла про свій творчий доробок та надала матеріали, які стануть у нагоді в діяльності бібліотек для дітей Київської області.

Також в семінарі взяла участь українська поетеса, що пише для дітей, - Емма Зарембо.  Вона  подарувала КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» свої книжки (понад 50 примірників) та передала понад 100 примірників книг для  дітей, які презентувало в дар  бібліотекам для дітей Київської області видавництво ПП " І. І. Присяжнюк".

Під час обласного семінару відбулася презентація виставки художниці-ілюстратора Надії Міцкевич. На виставці були представлені її ілюстрації  до книги «Тім Талер, або проданий сміх» німецького письменника Джеймса Крюса, яка була видана  Харківським видавництвом «Час Майстрів» у 2016 році. Презентація мала неабиякий успіх серед учасників семінару.

    Підвів підсумки обласного семінару генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»  М. П. Зніщенко.