Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Публічна і шкільна бібліотека: партнерство і координація»

 27 березня 2018 року КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) провела Методичний день для шкільних бібліотекарів м. Бориспіль Київської області за темою: "Публічна і шкільна бібліотека: партнерство і координація" (програма тут).

Відкрив Методичний день генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» М. П. Зніщенко. В своєму виступі він окреслив актуальні питання бібліотечного обслуговування дітей та керівників дитячого читання, наголосив на те, що особистість дитини-читача, її запити, уподобання завжди були і будуть головним орієнтиром у роботі дитячих і шкільних бібліотек. Саме у співпраці дитячих і шкільних бібліотек, в поєднанні із новітніми технологіями, - прогресивний шлях досягнення зазначеної мети.

Групу шкільних бібліотекарів в кількості 10 осіб, очолювала: Радкович Т. М. - методист міського методичного кабінету управління освіти і науки Бориспільської міської ради.

Учасники Методичного дня отримали грунтовні консультації у відповідності до теми та програми заходу і взяли участь в профдискусіях.

Фахівці КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» надали грунтовні консультації з різних питань бібліотечної діяльності та представили для  ознайомлення зразки науково-методичних, методико-бібліографічних, бібліографічних, довідкових видань за тематичними серіями, Календарі знаменних та пам’ятних дат (як загальний, так і видатних діячів Київщини), які щорічно укладаються бібліотекою, та розміщенні на сайті бібліотеки у розділі «Видання бібліотеки». Такі видання є корисним інструментом та суттєвим доповненням на допомогу спеціалістам та читачам-учням у  навчальному процесі, самоосвіті, при написанні науково-дослідницьких робіт учнями, членами Малої академії наук. Електронний варіант цих посібників  представлений на сайті КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" для широкого використання за посиланням http://child-library.kiev.ua/index.php/vidannya-biblioteki.

Підвели підсумки Методичного дня М. П. Зніщенко та Т. М. Радкович

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" запрошує освітян Київської області до подальшої співпраці у форматі роботи семінарів, методичних днів, засідань за круглим столом, професійних зустрічей.