Київська обласна бібліотека для дітей
Київська обласна бібліотека для дітей

«Проста Конституція»

Конституція - це особливий документ, який має велике значення для кожної держави. Це така книжка, в якій записані правила, за якими країна живе, працює і як керується. Але навіщо нам потрібні ці правила?‍

Уяви, що Конституція - це як правила гри, в яку ви граєте зі своїми друзями. Коли ви граєте, ви виконуєте певні правила, щоб гра була не тільки веселою та цікавою, а і справедливою для всіх. Так і Конституція містить набір правил, які покликані забезпечити справедливі умови життя для усіх людей в країні.

У Конституції записані речі, які стосуються твоїх прав і свобод. Але разом із правами ми також отримуємо обов'язки, які маємо виконувати.

Також у Конституції записані правила керування державою. У ній розповідається про людей, які мають владу в країні та як вони повинні використовувати цю владу, щоб бути справедливим, допомогти іншим людям, забезпечити їм рівні права та безпеку.

Для того, щоб ви могли більше дізнатися про усі цікавинки правил нашої держави, навіщо вони потрібні і чи можна без них обійтися, ми запрошуємо вас разом із друзями та батьками до Київської обласної бібліотеки для дітей, де на вас чекатиме незвичайна яскрава ненудна сучасна і легкозрозуміла «Проста Конституція», створена спеціально для маленьких відкривачів знань!

Поспішайте!