Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібілотека для дітей» - «Мортіна» Барбари Кантіні

Сьогодні в нашій добірці захопливі книги з серії «Мортіна» італійської письменниці Барбари Кантіні.

Барбара Кантіні — італійська письменниця, художниця, ілюстратор, аніматор. Народилася в 1977 році у Флоренції, Італія. Після отримання освіти аніматора працювала над різними мультфільмами на італійському телебаченні. У 2011 році вона виграла головну премію конкурсу «Ілюстратор року» та з того часу повністю присвятила себе роботі ілюстратора і співпрацює з різними видавництвами по всьому світу. 

Книги Барбари Кантіні знайомлять читачів з історією про про дівчинку-зомбі Мортіну, що живе в занедбаному замку. Мортіна мріє завести друзів, але з'являтися в сусідньому селі їй строго заборонено. Це історії, які написані і намальовані самою авторкою.

 

Кантіні Б. Мортіна. Історія, від якої можна вмерти зо сміху / Б. Кантіні. – Харків: Школа, 2019. – 48 с.

Маленька Мортіна дуже відрізняється від інших дітей, бо вона є… дівчинкою-зомбі. Мешкає Мортіна на Покинутій Віллі з тітонькою Домовиною та вірним песиком породи левретка на ім’я Смуток. Найбільше у світі Мортіна хоче знайти друзів, з якими можна бавитися і розважатися. Але їй заборонено потрапляти на очі дітям із селища, бо вони можуть її злякатися. Аж ось одного дня з’являється гарна нагода — свято Гелловін, коли Мортіні не треба навіть маскуватися під костюмом монстра… Але що може статися, коли інші діти дізнаються, що насправді вона не надягала маски і що її вигляд — це зовсім не маскарадний костюм.

 

 

 Кантіні Б. Мортіна та вередливий кузен / Б. Кантіні. – Харків: Школа, 2019. – 48 с.

Мортіна та її найкращий друг — пес Смуток породи левретка-альбінос цілісінькі дні бавляться з привидами на Покинутій віллі. Та одного дня Мортіну спіткала неприємність. Ні з того ні з сього діти з селища, друзі Мортіни, завітали на віллу, бо отримали загадкові запрошення. І це саме тоді, коли тітонька Домовина десь зникла. А тут ще й де не взявся страшенно вередливий кузен Ділберт, який приїхав їх провідати.

 

 

 

 

Кантіні Б. Мортіна та примарний друг / Б. Кантіні. – Харків: Школа, 2020. – 48 с.

Напередодні Нового року на Покинутій віллі з’являється таємничий хлопчик-привид. Звідки ж він узявся? Саме це й намагається з’ясувати Мортіна.

 

 

 

 

 

Кантіні Б. Мортіна і Таємниче озеро / Б. Кантіні. – Харків: Школа, 2019. – 56 с.

Нарешті настав час для поїздки! Мортіна та її родина не їздили у відпустку вже 100 років! Аж ось вони прямують на віллу Дурничку, де живе тітонька Мегера й кузен Ділберт. На відпочинку на них чекають несподівані труднощі: виявляється, що якийсь нотаріус хоче виставити їхню віллу на продаж! Чи зможуть вони знайти спосіб повернути віллу?

 

 

 

 

Кантіні Б. Мортіна і захопливий сюрприз / Б. Кантіні. – Харків: Школа, 2019. – 48 с.

Одного дня серед мотлоху Мортіна раптово знаходить поштову листівку від своїх батьків із їхньої останньої подорожі. Колись тато з мамою подалися в мандрівку, але... так і не повернулися додому. Де ж вони зникли? Аби це з'ясувати, люди залучають детективів. Але в Мортіни є власна команда: вірний пес Смуток, вередливий кузен Ділберт, хатній кажан Плачидо, ручний павук та друзі з найближчого села. Чи вдасться такій дивній компанії відшукати зниклих батьків Мортіни?