Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Юлія Чернієнко, Ольга Лілік та Наталія Ясіновська

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги українських письменниць: Юлії Чернієнко, Ольги Лілік та Наталії Ясіновської.

Є чимало історій про те, що найкрутіші, найяскравіші, найтепліші спогади з дитинства чи юності пов’язані саме з книжками. Читання може затягувати, особливо, якщо твір написаний легкою, доступною, зрозумілою мовою, торкається тем і питань, які йому найбільш актуальні та цікаві.

Добре, що на книжкових сторінках хлопці та дівчата, які зіштовхнулися у своєму реальному житті з чимось складним та незрозумілим, можуть знайти важливу інформацію та зрозуміти ситуацію глибше. Адже для того література і існує, щоб людям дарувати позитивні емоції та в чомусь навіть допомагати.

 

Чернієнко Ю. Помста / Ю. Чернієнко. — Київ : ВЦ «Академія», 2019. — 160 с.

Ні, про таке неможливо й думати. Щоб у ліцеї, де всім було так кльово, їхні життя раптом затріпотіли на волосинці. У кулачку несподівано осмілілої однокласниці. Це ж не терористка, а завжди покірна й мовчазна Міра Ігнатенко наважилася на таке. Ніхто не знав, що з ними буде: натисне вона кнопку вибухівки чи ні. Життя вимірювали миттєвості. Кожен по-своєму відчув його ціну і поводився так, яким був насправді. Кожен почув від неї те, чим увігнався в її травмовану пам’ять.

А вона виказувала їм свою правду.

 

Ясіновська Н. Несподіване кіно / Н. Ясіновська. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2022. – 160 с.

Дарка й Кет не уявляють свого життя без танців. Оля намагається знайти друзів у новій школі й підтримати тата після розлучення. Олега вже не перший рік мучить головний біль. А Дмитро не знає, що сказати дівчині, яка йому подобається. Життя цих підлітків химерно переплітаються й утворюють дивні комбінації, а часом нагадують кіно. Втрачена дружба, токсичні стосунки і спроби повернутися до нормального життя… У цій збірці оповідань є місце радості й суму, дружбі й коханню, сумнівам і підтримці.

 

 

 

Лилик О. Чорний дощ / О. Лилик. – Київ: Академія, 2018. – 128 с. 

Ця повість про підлітка, який опинився на роздоріжжі почуттів і бажань. Про те, що любов може бути не тільки прекрасним переживанням, а й руйнівною хворобою — все в людині і від неї залежить.