Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Маленька велика людина»

 

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відділом масової роботи та естетичного виховання презентовано сторінку постійнодіючого Мистецького календаря «Маленька велика людина», присвячену 85-річчю від дня народження української акторки театру та кіно Ади Роговцевої.

Ада Миколаївна Роговцева - не просто талановита людина, яка створила незабутні жіночі образи, що підкорили глядачів глибиною почуттів та етичною наповненістю. Вона - патріотка, має визначену громадянську позицію, для українців є моральним авторитетом, прикладом, як треба ставитися до Батьківщини. Народилась вона 16 липня 1937 р. у м. Глухів Cумської області. Понад 35 років працювала в Київському національному академічному театрі ім. Лесі Українки. Найвідоміша роль - Гелени Модлевської у виставі «Варшавська мелодія», яку акторка зіграла майже 700 разів. По тому грала у Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі. Зіграла у кількох десятках кінофільмів, серед яких «Коли співають солов’ї», «Вічний поклик», «Салют, Маріє!», «Камінний господар», «Овід», «Тарас Бульба» та ін. Лауреатка багатьох престижних премій. Герой України.

3 квітня 2022 року Ада Роговцева заявила, що росіянам ніхто не пробачить звірства, скоєні окупантами у Київській області та інших регіонах України та

влаштовує благодійні вистави та концерти на підтримку українських воїнів.

До уваги читачів книга «Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою» Тетяни Терен та Анни Липківської.

 «Прості речі» - це відверті діалоги з великою акторкоюи про її життя, родину, близьких людей, покликання, професію і країну, які ведуть з нею  з журналістка Тетяна Терен і театральний критик Анна Липківська.

У книзі перед читачем постає не лише жива легенда українського театру та кіно, а й гранично щира жінка, якій випав непересічний життєвий шлях. У розмовах згадуються знакові події та відомі особистості української культури, які для Ади Роговцевої були і залишаються друзями чи колегами.

До видання увійшли архівні та сучасні фотографії, багато з яких публікуються вперше.

Книга-інтерв’ю буде цікава всім, хто захоплюється творчістю Ади Роговцевої та стежить за світом театру й кіно.