Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Духовна література

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (далі – Бібліотека) отримала в дар для Бібліотеки та бібліотек Київської області від Київського Патріархату Української Православної Церкви духовну літературу у кількості 435  примірників.

Ще на передодні непередбачуваної російської військової агресії проти України, Бібліотека звернулась до Патріарха Київського і всія Руси-Украіни Української Православної Церкви  Київського Патріархату Філарета з проханням надати україномовну, у його перекладі, літературу релігійної тематики, як для дорослих, так і для дітей, для бібліотек Київської області. 6 липня 2022 року книги надійшли до Бібліотеки.

Отримана література буде розподілена між бібліотеками Київської області та видана їм разом з книгами за Державними програмами поповнення бібліотечних фондів, у відповідності до можливостей забезпечення їх вивозу територіальними громадами Київщини.

Бібліотечні працівники та громадськість Київської області щиро вдячні Українській Православній Церкві  Київського Патріархату і особисто його святості Філарету за цей безцінний дар в таку складну, трагічну для України, історичну годину.

Хай Бог береже Україну і її народ!

Літературу доправили до Бібліотеки подвижниця і громадська діячка Галина Кириченко та її друг-винахідник Валентин.

Галина Кириченко, в свою чергу, подарувала від Літературного Фонду ім. Павла Полуботка твори (збірки поезій у кількості 450 прим.) відомого українського поета сучасності та громадського діяча Юрія Кириченка. Його поезія гостра, патріотична, актуальна за тематикою, торкається струн душі кожного, хто її читає.

Збірки поезій Ю. Кириченка також будуть надані у фонди бібліотек Київської області. А пані Галині велика подяка за її підтримку і організаційну допомогу.

Фонди бібліотек Київської області будуть поповнюватись новою україномовною літературою, не дивлячись на скрутний, трагічний час в країні, бо завжди знайдуться благодійники, які дбають про головне – духовність і розвиток культури народу України.