Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До Дня героїв України

Щорічно 23 травня в Україні відзначається неофіційне свято – День героїв України. У цей день Україна вшановує всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність країни, а прямо зараз борються проти російської військової агресії за свободу своєї Батьківщини.

Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися власним життям заради своєї Вітчизни. В цей день вітають всіх героїв, хто боровся за незалежність України, та віддають шану загиблим.

Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям, воїнам армїї УНР та УПА, воїнам АТО/ООС і російсько-української війни.

Свято засноване в 1941 році членами ОУН, з метою вшанування пам’яті героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям заради процвітання України. Це дата загибелі одного з керівників ОУН Євгена Коновальця.

У 2022 році в умовах воєнного стану кожне місто саме буде вирішувати, чи варто відзначати цей день і як саме. У багатьох містах проведуть пам’ятні заходи на честь героїв, загиблих у війні, а також покладуть квіти біля пам’ятників героїв України.

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» підготовлено тематичну викладку літератури до Дня героїв України (пам’ятні заходи відбуваються протягом тижня), на якій представлено книги про героїв та героїзм народу України з давніх часів до звитяжного сьогодення, в тому числі і, підготовлені Бібліотекою покажчики «Герої Небесної Сотні Київщини», та «Горить свіча… Уста за них в молитві: загиблим нагородженим воїнам АТО/ООС Київської області присвячується»