Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До Міжнародного дня Гаррі Поттера

2 травня світові поціновувачі творчості англійської письменниці Джоан Роулінг відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера.

Хлопчик-чаклун Гаррі Поттер - улюблений мільйонами персонаж  книг та серії одноіменних фільмів, став для них взірцем мужності, хоробрості та самовідданості, адже він переміг у битві темного чаклуна Лорда Волдеморта. Саме 2 травня 1998 року, за змістом твору, відбулися дві визначні події у магічному світі - битва за Гоґвортс і перемога над Волдемортом. У книгах це був день, коли «світ нарешті зміг повернутися до нормального життя». 

На думку фанатів поттеріани, 2012 року прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон оголосив 2 травня Міжнародним днем Гаррі Поттера, хоча доказів цього факту немає. Та для палких шанувальники історії про юного чаклуна, це не привід, щоб не відзначати день Гаррі Поттера. Понад 450 мільйонів проданих книжок свідчать про те, що пригодами Гаррі Поттера зачитувались (і зачитуються) не лише діти, а й дорослі. Кожна книга  цієї захоплюючої літературної саги була перекладена на 70 різних мов по всьому світу, що є рекордом в історії не лише дитячої, а й світової літератури. 

Перший український переклад «Гаррі Поттера» з’явився у 2002 році, після того, як видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» отримало ексклюзивне право на його видання. На сьогодні український «Гаррі Поттер» є найбільш розкупованою україномовною книгою. Особливо популярним українське видання «Гаррі Поттера»  стало завдяки ілюстраціям художника Владислава Єрка та перекладу Віктора Морозова.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» має в своїх фондах чудову серію книг про Гаррі Поттера від видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» і запрошує  до бібліотеки всіх бажаючих перечитати цей відомий світовий бестселер.

 

Кожна історія живе поки є ті, хто хоче її слухати. 

Історії, які подобаються нам найбільше, живуть в нас вічно… 

                                                                                                            Джоан Роулінг