Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Танець - поема, в ній кожен рух – слово»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відділом масової роботи та естетичного виховання до Міжнародного дня танцю оформлено книжкову викладку «Танець - поема, в ній кожен рух – слово». З літератури, представленої на викладці, можна дізнатися про історію танців, розвиток нових напрямів, стилів та видів сучасної хореографії, опис рухів та комбінацій танців народів світу, невеликі танцювальні етюди, ілюстрації костюмів до кожного танцю. Цікавою буде книга «Павло Вірський», де зібрані фото- і документальні матеріали про життєвий і творчий шлях видатного українського хореографа. Дана література цікава і корисна професійним хореографам, керівникам колективів художньої самодіяльності, студентам і викладачам інститутів культури та широкому колу шанувальників танцювального мистецтва.

Міжнародний день танцю (International Dance Day) відзначають щороку 29 квітня. Це свято з’явилося у 1982 році за ініціативою Міжнародної ради танцю (International Dance Council, CID) ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра (Jean-Georges Noverre), реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». 

Цей день є святковим днем для тих, хто здатен побачити цінність і значення танцю, як виду мистецтва, і нагадуванням урядам, політикам, що танець – творча і духовна цінність, визнана людством.