Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ КНИГИ та АВТОРСЬКОГО ПРАВА

 «Велика-бо користь буває чоловікові від науки книжної,

бо книги вказують нам і навчають нас, як іти шляхом покаяння,

і мудрість, і стриманість здобуваємо із слів книжних. Книги подібні

рікам, що тамують спрагу цілого світу – це джерела мудрості»

Повість минулих літ

 У Всесвітній день книги та авторського права колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає  письменників, книговидавців, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх, хто дотичний до народження книги, та дорогих читачів зі святом! 

Щороку, 23 квітня, під егідою ЮНЕСКО світова спільнота відзначає Всесвітній день книги й авторського права. За пропозицією Міжнародної Асоціації Книговидавництв саме 23 квітня було обрано Всесвітнім днем книги. Адже цей ДЕНЬ є доленосним,  як для світової літератури, так і для літератури України. Саме цього дня народилися  видатні письменники: Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Андрій Курков, Григорій Тютюнник, а також в цей день світ вшановує пам'ять літературних класиків: Мігеля де Сервантеса Сааведру, Вільяма Шекспіра, Інка Гарсіласо де ла Вега, Михайла Коцюбинського. 

Книжки за роки свого тисячолітнього існування відіграли одну з провідних ролей у розвитку світової цивілізації. Бо саме книги зберегли та передали новим поколінням багатовіковий досвід, знання, художні цінності, які і роблять безсмертним рід людський на землі. 

Сьогодні цей день важко уявити без різноманітних гаджетів, інтернету та цифрових технологій. І тому, інколи здається, що книга відступає на другий план, що самій книзі в майбутньому немає місця. Але це зовсім не так. «Література – вічна, незважаючи на всі технічні здобутки XXI століття. Читання книжки – це інтимний процес, і він назавжди залишиться саме таким. Не монітор, а саме гортання сторінки – в цьому є певна таємниця, яка приваблює читача», – написав український письменник Юрій Покальчук. Попри все  КНИГА була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості.

В цей день в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» завжди проводились теплі творчі зустрічі читачів і колективу з письменниками, поетами, видавцями. 

Ділимося своїми спогадами, які зігрівають і надихають на майбутні нові зустрічі в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».