Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ

З 1967 року за ініціативою Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY International Board on Books for Young People) 2 квітня, в день народження найвідомішого казкаря ГАНСА КРІСТІАНА АНДЕРСЕНА відзначається МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ, який цього року проходить під девізом «Історії – це крила, які допомагають вам літати щодня».

Щорічно серед країн – членів IBBY проходить конкурс на почесне право виступити господарем Міжнародного дня дитячої книги, створити плакат і звернутися до дітей планети.

У 2022 році організатором Міжнародного дня дитячої книги виступила Канада. Автором традиційного ПОСЛАННЯ ДІТЯМ СВІТУ став письменник Річард Ван Кемп, автор 26 книг. Він найбільш відомий у світі своїм романом «Малі блаженні» (1996), який був екранізований у 2012 році. Протягом останніх кількох років Річард Ван Кемп був офіційним представником публічної бібліотеки міста Калгарі та  у Федерації бібліотек міста Едмонтона.

Автором плакату стала Джулі Флетт – автор і ілюстратор, яка в основному працює з дитячими книгами. Її книги були удостоєні безлічі нагород, у тому числі літературної премії генерал-губернатора та Премія TD Канадської дитячої літератури.

Послання дітям світу Річарда Ван Кемпа «Історії – це крила, які допомагають вам літати щодня:

Читання – це свобода. Читання - це дихання.

Читання дозволяє вам побачити наш світ по-новому і запрошує вас у світи, які ніколи не захочеться покидати.

Читання дозволяє вашому духу мріяти.

Кажуть, що книги – друзі на все життя, і я погоджуюся.

Ваш ідеальний всесвіт зростає лише тоді, коли ви читаєте.

Історії – це крила, які допомагають вам літати щодня, тому знайдіть книги, які розмовляють з вашим духом, серцем, розумом.

Історії – це ліки. Вони лікують. Вони втішають. Вони надихають. Вони навчають.

Благослови оповідачів і читачів і слухачів. Благословляйте книги. Вони є ліками для кращого, світлішого світу».

Дирекція та колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає всі, хто любить і цінує КНИГИ, зі СВЯТОМ!