Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" до Національного дня пам'яті жертв голодоморів

27 листопада в Українi  НАЦІОНАЛЬНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ. Щороку в останню суботу листопада українці по всьому світу запалюють свічки у пам’ять про жертви Голодомору 1932-1933 років – це майже 10 мільйонів невинних людей, серед яких близько 1,5 мільйона дітей до 10 років. У страшні 1932-1933 роки в Україні помирали  поодинцi і сім’ями. Гинули найкращі. Гинули працьовиті, самостійні господарі, яким інкримінували куркульський саботаж. Відходили в небуття сільські майстри, якими так багата була Україна, серед яких було чимало обдарованих природою людей. Лягали в сиру землю непокірні козацькі нащадки, сільська інтелігенція, що не могли змиритися зі свавiллям влади. Цілеспрямовано винищувались більшовицькою владою сотні тисяч родів, сіл. У цій безкровній війні тоталітарної системи з українським народом знищувалась людина не лише фізично, руйнувалася народна душа. Обривався вiчний живий ланцюг поколiнь. У світі не зафіксовано такого Голодомору, як той, що випав на долю нашого народу з найбільш родючими землями Європи.

Відтоді минуло вiсiмдесят вісім рокiв, але час не загоїв  рану в душі українців.  Болить вона, болить i  сьогоднi… 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує переглянути книжкову виставку-пам'ять «Скорботний 33-й у пам'яті навік…», де представлені документальні свідчення тих страшних років, які допоможуть  краще пізнати ті трагічні події в житті українського народу, та переглянути відео-презентацію, підготовлену працівниками бібліотеки, присвячену цим трагічним рокам.

27 листопада о 16:00 колектив КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" закликає всіх традиційно запалити свічки у вікнах осель  і таким чином вшанувати пам'ять мільйонів, вбитих Голодомором, українців.

Ми пам'ятаємо…