Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

29 серпня відзначають ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

 

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ.

 

Ніхто не забутий. 

На полі ніхто не згорів:

Солдатські портрети 

На вишитих крилах пливуть…

І доки є пам’ять в людей, 

І живуть матері,

Допоти й сини, що спіткнулись об кулі,

Живі! 

Борис Олійник

 

Щорічно 29 серпня,  з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та  увічнення їх героїзму, відзначають  ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ.

Цю дату було обрано тому, що саме  29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України в, так званому, «Іловайському котлі»  загинула найбільша кількість українських військових. Цей день увійшов до історії України як один з найчорніших, найстрашніших. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу, в так званому, зеленому коридорі - 366 українських вояків загинули, 429 були поранені, 300 - потрапили в полон, 158- зникли безвісти.

Урядом було прийнято рішення зробити символом пам’яті  цього дня– Сонях. Тому, Сонях Пам'яті – це символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами  і символ історичної мужності українських воїнів-патріотів.

Сім років минає від Іловайської трагедії. Сім років на сході України триває кровопролитна війна. У жорстокій боротьбі з російськими збройними силами Україна втрачає своїх синів. Неправда, що герої не вмирають. Їх полягло в донбаських степах уже надто багато. Не вмирає пам’ять про них, яку народ плекає із вдячністю за можливість жити у вільній країні.

Вони назавжди залишаться в пам’яті та в серцях кожного!  Пам'ять про українських воїнів, які за майбутнє незалежної України, за вільне майбутнє  дітей віддали найдорожче - своє життя, залишиться у віках.

29 серпня о 10:00 долучайтеся ХВИЛИНИ МОВЧАННЯ. Де б ви не перебували, спиніться та віддайте дань пам`яті тим, хто загинув за Україну,  висловіть підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам. 

Пам’ятаємо і шануємо Героїв!

Вічна пам'ять! Слава Героям!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!