Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Заключний день обласного семінару

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 24 червня 2021 року відбувся 3-й, заключний, день обласного семінару за участю керівників публічних (центральних, базових, опорних) бібліотек територіальних громад Київської області.

Так, як і в попередні дні, учасники обласного семінару (за відповідним списком територіальних громад) були присутні на презентації художньої виставки, присвяченої творчості Миколи Реріха, яка експонується в хол-галереї бібліотеки «Реріхівським культурно-просвітницьким центром» (директор: Л. Мазур).

На початку обласного семінару з керівниками публічних бібліотек зустрівся очільник видавництва «Ліра-К» Віталій Зарицький, який презентував двотомне видання, підготовлене КЗ «Книжкова палата України», на допомогу бібліотекам по систематизації книжкових фондів за УДК «Розташування бібліотечних записів у каталогах публічних бібліотек за Універсальною десятковою класифікацією: у 2-х томах», що видало його видавництво і подарував один примірник зазначеного видання та ще декілька цікавих довідників КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», за що колектив йому дуже вдячний.

В роботі обласного семінару продовжила свою участь головний спеціаліст управління культури Київської обласної державної адміністрації Валентина Гонтарук, яка проаналізувала зміни в бібліотечній мережі Київської області та проінформувала про нові тенденції в галузевому законодавстві.

Директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» Микола Зніщенко окреслив завдання бібліотек Київської області в перехідний період у відповідності до адміністративно-територіальної реформи та надав практичні поради з адміністрування під час «Круглого столу».

Спеціалісти КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»  надали ґрунтовні консультації з відповідних напрямів бібліотечної роботи та конкретні методичні і практичні поради з особливих випадків в діяльності бібліотек.

Учасникам обласного семінару були надані на флешки директивні і методичні матеріали на допомогу в організації бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області.

Обласний семінар на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пройшов плідно, творчо і успішно.