Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Коли квіти ніжаться в теплі, день дитинства ходить по землі»

 З 23 травня 2018 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (директор: М. П. Зніщенко) стартував цикл заходів до Міжнародного дня захисту дітей «Коли квіти ніжаться в теплі, день дитинства ходить по землі».

Почався цикл заходів Бібліотечним святом «Веселий день прав дітей». В ньому взяли участь читачі-учні 1-х класів ЗОШ № 182 (вчитель: І. М. КобченкоДніпровського району  та ЗОШ № 292 ім. гетьмана України Івана Мазепи (вчителі: Ю. А. Бєлая, Г. О. Щербаньова) Деснянського району м. Києва.

Читачів радо зустріла гучною веселою музикою, святково прикрашена Бібліотека. Маленьких читачів провели до читальної зали, в якій проходила інтелектуальна частина свята (читачі змістовно відповідали на питання, що вони знають про свої права; визначали, які права були порушені в мультимедійних сюжетах про казкових героїв, що демонструвалися на великому екрані; дізналися, хто захищає їх права в державі та інше). Але, коли читачам хотіла показати «Конвенцію про права дитини», з’ясувалося, що … її «викрали!». І викрали її «Ледачі Ковбої» (працівники бібліотеки: Людмила Папуша, Юлія Трунова, Олена Шукшина). «Ледачі Ковбої» поставили читачам ультиматум: якщо вони хочуть повернути «Конвенцію» про свої права, то повинні виграти для «Ковбоїв» дербі, добути 2-а мішки «золота», знайти 3-и заховані «скарби» та намалювати найзагадковіший малюнок на асфальті. 

Всі читачі погодились виконати всі завдання задля повернення «Конвенції про права дитини».

Все дійство перемістилося на майданчик перед бібліотекою і під гучну  музику в стилі «кантрі»  «Ковбой-party» почалося!

Читачі весело і з запалом виконали всі завдання і отримали (вибороли) свої права, свою «Конвенцію про права дитини».

На завершення маленьких читачів, борців за свої права, чекали солодощі, веселі мультфільми та фото на згадку.

Перехожі-русанівчани з дітьми долучалися до веселого «Ковбой-party», до свята, присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей.

Діти! Знайте свої права!

Дорослі! Поважайте і захищайте права дитини!

 

На фото: читачі-учні 1-х класів ЗОШ № 292 ім. гетьмана України Івана Мазепи (вчителі: Ю. А. Бєлая, Г. О. Щербаньова) Деснянського району м. Києва

На фото: читачі-учні 1-х класів ЗОШ № 182  (вчитель: І. М. Кобченко) Дніпровського району м. Києва