Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Майстер-клас у Вороньківській сільській бібліотеці Бориспільського району Київської області.

З досвіду роботи Вороньківської сільської бібліотеки

Бориспільського району Київської області.

Майстер – клас у Вороньківській сільській бібліотеці Бориспільського району Київської області.

Новорічні прикраси – милі дрібниці, які дарують свято, що наближається, свято, що наповнює душу теплом і добротою.

Оригінальні прикраси із макаронних виробів для новорічної ялинки виготовляли днями у Вороньківській сільській бібліотеці. Анна Романова для всіх бажаючих провела майстер-клас. За словами майстрині, немає нічого простіше, ніж зробити гірлянду або новорічну іграшку з макаронів, варто лише придбати борошняні вироби різноманітних форм. Підійдуть спіральки, ріжки, черепашки, равлики, павутинки, бантики, кружечки, зірки, локшина, спагеті, трубочки, а також якісний клей. З трубочок можна виготовити сніжинки, склеївши їх по спіралі. Учасники майстер-класу швидко навчилися виготовляти кольорові новорічні іграшки: ялинки, гірлянди, метеликів, чарівних янголят.

З макаронів також можна виготовляти великі об’ємні прикраси. У цьому випадку борошняні вироби клеють не до основи, а між собою, потім готова прикраса фарбується звичайним пензликом для малювання або ж спреєм.

Якщо потрібно зробити прикраси різнокольоровими, для роботи знадобиться акрилова фарба, підійде і гуаш, а також харчові барвники. Дуже яскраво виглядають новорічні атрибути, пофарбовані у сріблястий, блакитний, білий та золотистий кольори. Щоб надати іграшкам глянцевого блиску, потрібно покрити їх прозорим лаком для нігтів. Можна взяти лак з блискітками – це надасть більшої святковості.

Для прикрашання макаронних шедеврів можна використовувати зернята рису, кунжуту, різнокольоровий пісок, блискітки, стрічки, намистини, бісеринки, стрази, дощик, паєтки та інші елементи декору.

Макаронні вироби є чудовим матеріалом для втілення ідей у виготовленні новорічних прикрас.

Спільна творчість читачів бібліотеки принесла море задоволення і непідробних позитивних емоцій та вражень, чарівну атмосферу очікування новорічного дива і справжнього магічного настрою.

Завідуюча Вороньківською сільською бібліотекою

Бориспільського району Київської області

Світлана Григор