Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Горить зоря її поезії»

Матеріал поданий без змін

Душею щира Українка

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

Нехай мої струни лунають,

Нехай мої співи літають

По рідній коханій моїй стороні.

Л.Українка

25 лютого в Україні відзначається 150-річниця від дня народження Лесі Українки - видатної української поетеси, письменниці, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

З нагоди дня народження письменниці працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради спільно з М.М.Милашич, бібліотекарем Баришівського НВК, запросили читачів-учнів 5-А класу («Інтелект»), класний керівник Л.І. Федоріна до поетичної альтанки «Горить зоря її поезії». За допомогою провідного бібліотекаря Л. І. Германчук діти мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов'ю до Батьківщини. В ході зустрічі читачі бібліотеки декламували поезії «Надія», «Конвалія», «Колискова», «Вишеньки», «Без надії сподіваюсь», «Хто вам сказав, що я слабка», «Хотіла б я піснею стати», «Давня весна» та інші.

Також усі присутні ознайомилися з виставкою-персоналією «Ні! Я жива! Я буду вічно жити!», яка була доповнена дитячими малюнками.

Ольга Биба,

зав. Баришівською бібліотекою для дітей

Баришівської ЦБС

відділу культури та туризму

Баришівської селищної ради