Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В бібліотеках Іванківської ЦБС було проведено цикл національно-патріотичних заходів під загальним гаслом «Вільні творити майбутнє»

 

Матеріал поданий без змін

 

«Революція гідності: ціна свободи»

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС)

 

21 листопада українці відзначили  одне з нових, але знакових свят в новітній історії України – День Гідності та Свободи.  Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї, а Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі. 

З нагоди Дня Гідності та  Свободи в бібліотеках Іванківської ЦБС було проведено цикл національно-патріотичних заходів під загальним гаслом «Вільні творити майбутнє».  (#вільнітворитимайбутнє, #Вільні_творити_майбутнє). 

Цього дня святим обов’язком українців є віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів держави.

В центральній районній бібліотеці, районній бібліотеці для дітей, бібліотеках сіл Феневичі Шпилі, Запрудка, Сукачі, Мала Макарівка, Дитятки, Страхолісся пройшли зустрічі працівників культури, читачів бібліотек  з учасниками АТО. Ветерани ділилися спогадами про свою участь у подіях на Сході Україні. Хвилиною мовчання вшановували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО/ООС.

В усіх бібліотеках ЦБС відбулись презентації книжкових виставок, викладок літератури та інформаційних матеріалів: «Ми маємо пам'ятати. Революція Гідності», «Народ України захищає свою Батьківщину», «Від революції Свободи - до революції Гідності», «Події, що змінили долю України», «Україна: революція гідності», «Були ми там,куди нас кликав час», «Новий час. Нові Герої».

https://cutt.ly/ThiTGGF

В Обуховицькій бібліотеці-філії №1 проведено годину гідності «Революція гідності: ціна свободи» та влаштовано перегляд документального фільму «Євромайдан – Революція Гідності. Повна хронологія»

https://cutt.ly/IhiTnfg

В Запрудській бібліотеці філії №11 пройшла година гідності: «Революція Гідності: горнило духу, патріотизму, мудрості».

https://cutt.ly/RhiTYyS

В Кропивнянській бібліотеці-філії №19 підготовлена бібліовітрина «Україна в серці назавжди»

https://cutt.ly/7hiTeRD

Олізарівська бібліотека-філія №41 на сторінці Іванківської ЦБС в соціальній мережі Фейсбук підготувала відео-вшанування: «Небесна сотня. Герої не вмирають».

https://cutt.ly/NhiRQAh

На своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Димарська бібліотека-філія №23 щиро дякує своїм землякам, ветеранам АТО/ООС, які проявили самопожертву та героїзм, задля збереження миру на нашій землі. 

https://cutt.ly/ihiR2gY

Слава Україні! Героям Слава!

Людмила Яковенко,

бібліограф Іванківської РЦБС