Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Це моя Україна" - під такою назвою в Переяслав-Хмельницькій центральній районній бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку

 

Матеріал поданий без змін

"Це моя Україна"

(з досвіду роботи Переяслав-Хмельницької центральної районної бібліотеки)

 

14 жовтня в Україні є особливим днем, який щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої держави. У цей день відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями. Православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року згідно з Указом президента Леоніда Кучми у свято Покрови відзначають День українського козацтва. Також уже більш ніж півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії. А починаючи з 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника України.

"Це моя Україна" -  під такою назвою в Переяслав-Хмельницькій центральній районній бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку з нагоди  цих свят.

Література на виставці розташована за розділами "Козацькому роду нема переводу", "Пам’ятай ! Ти нащадок своїх героїв ", "Слава захисникам України", «Релігійне свято Покрова» .

Кожний розділ знайомить користувачів із певними періодами історії України, з тими героями, які відстоювали і відстоюють незалежність нашої Вітчизни. Це поєднання минулого і сучасного: патріотизм воїнів УПА та мужність і нескореність героїв нашого часу.

У районній  бібліотеці для дітей створено перегляд літератури , з метою розширення знань у юних читачів про історію славного українського козацтва, виховання почуття патріотизму.