Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Баришівська центральна бібліотека для дорослих Баришівської пропонує інформаційне знайомство з бібліографічними покажчиками про відомого подвижника бібліотечної справи України Миколи Павловича Зніщенка

 

Матеріал поданий без змін

 

Подвижник бібліотечної справи 

(До 75-річчя з дня народження Миколи Павловича  Зніщенка)

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

Баришівська центральна бібліотека для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради пропонує інформаційне знайомство з бібліографічними покажчиками про відомого подвижника бібліотечної справи України Миколи Павловича Зніщенка з книжкового фонду бібліотеки.

Микола Павлович  Зніщенко - бібліотекознавець, кандидат історичних наук, викладач, поет, заслужений  працівник культури України, генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», віце-президент Української Асоціації працівників бібліотек.

У  2011 році  Київська обласна бібліотека для дітей видала серію бібліографічних покажчиків наукових праць М.П.Зніщенка, серед них біобібліографічний покажчик праць «Зніщенко Микола Павлович», «Історія бібліотек для дітей в Україні», «Микола Павлович Зніщенко і бібліотечна Київщина». Ці видання будуть корисними для науковців, бібліотечних працівників, студентів, всіх, хто цікавиться історією та культурою рідного краю. 

Заслуговує на увагу і наукова праця М.П.Зніщенка «Педагогічні аспекти в бібліотечній діяльності Д.Ю.Доброї», в якій викладено дослідження бібліотечно-педагогічної діяльності класика дитячої бібліотечної педагогіки, засновниці першої спеціальної бібліотеки для дітей Дори Юделівни Доброї. Київська обласна бібліотека для дітей є першою спеціалізованою бібліотекою для дітей в м. Києві, Україні та Європі. Вона була заснована 17 серпня 1909 року потомственою почесною громадянкою м.Києва Д.Ю.Доброю. Ця бібліотека сьогодні, завдячуючи її директору М.П.Зніщенку – одна з найавторитетніших закладів України та Київської області, відіграє суттєву роль у культурному та суспільному житті країни, посідає значне місце в інформаційному просторі. Це потужний методичний центр для бібліотек Київщини.

Директор Баришівської ЦБС Г.В.Пацаловська познайомила бібліотечних працівників зі статтями М.П.Зніщенка, які були надруковані в журналах «Бібліотечна планета», «Вісник Книжкової Палати», «Бібліотечний форум». Галина Василівна розповіла про поетичну творчість ювіляра та  прочитала вірш «Київська земля».

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Н.І.Лавріненко