Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

30 вересня 2020 року за підтримки Баришівської селищної ради відбулося свято до Всеукраїнського дня бібліотек «Бібліотека мудрість книг і щедрість серця»

 

Матеріал поданий без змін

 

Всеукраїнський  день бібліотек в бібліотеках Баришівської ЦБС

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради)

В бібліотеках Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради до Всеукраїнського дня бібліотек  презентовано книжково-ілюстративні виставки та викладки книг «Бібліотека-храм мудрості», «Книга –ключ до знань», «Цей дивосвіт бібліотека» та інші.

30 вересня 2020 року за підтримки Баришівської селищної ради  відбулося свято до Всеукраїнського дня бібліотек «Бібліотека мудрість книг і щедрість серця». Бібліотечних працівників зі святом привітали голова Баришівської селищної ради О.П.Вареніченко, секретар керівника відділу культури та туризму виконавчого комітету Баришівської селищної ради, голова   районної профспілкової організації працівників культури Л.Я.Новицька, голова правління благодійного фонду соціально-економічного розвитку Баришівського району «Надія», заступник голови правління Київської обласної громадської організації «Поліське земляцтво», член президії асоціації ветеранів МВС України   В. І. Безверхий, головний редактор газети «Баришівський вісник» А. О. Басенко.

Музичні вітання прозвучали від  народного аматорського хору «Жайвір»

Баришівського культурно-мистецького центру (керівник Г.В.Сташук) та членів клубу любительського  об'єднання по відродженню національних традицій села «Криниця», що діє при бібліотеці-філіалі с. Гостролуччя.  Модератором свята була директор Баришівської ЦБС Г.В.Пацаловська.

В рамках тижня популяризації бібліотечно-бібліографічних знань  Баришівська бібліотека для дітей та бібліотеки-філіали Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради презентували інтерактивні книги Шарля Перро «Спляча красуня» і  «Кіт у чоботях», які подаровані Фундацією Дарини Жолдак в рамках проєкту 100000 книг для сільських бібліотек. Бібліотека-філіал с. Бзів  провела вікторину для читачів-дітей «Подорож у країну знань».

У соціальній мережі FACEBOOK проведено цикл онлайн-заходів(#Всеукраїнськийденьбібліотек2020)

В бібліочеленджі «Яскраві сторінки бібліотечного життя» взяли участь Баришівська центральна бібліотека для дорослих, Баришівська бібліотека для дітей, бібліотеки-філіали сіл Гостролуччя, Морозівка, Лук’янівка, Рудницьке, Веселинівка, Поділля, Коржі, Селичівка. Приємно, що до флешмобу приєдналася бібліотека-філіал с. Садове, яка до 2019 року входила до Баришівської ЦБС, а тепер відноситься до Березанської ОТГ

Дякую всім учасникам онлайн-флешмобу «Привітайбібліотеку», який проходив з 25 по 30 вересня 2020 року.   Ми отримали  вітання від  відділу культури та туризму Баришівської селищної ради, колег з Київської обласної бібліотеки для дітей, Київської обласної бібліотеки для юнацтва,  інших бібліотек Київської області, бібліотечних працівників, які  колись працювали в бібліотеках  Баришівської ЦБС, ветеранів бібліотечної ниви, вчителів,  активних читачів бібліотек Баришівської ЦБС.

 

 

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Н.І.Лавріненко