Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Тепло родинного вогнища - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Тепло родинного вогнища

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

...Хай вогнище наше горить, не згасає,

 Домашнім теплом всі серця зігріває,

 Уся мудрість книг об’єднає родину

 У прагненні знань та читання донині...

 

Родина – для кожного надзвичайно важлива! Саме рідні завжди підтримають у важку хвилину та порадіють успіхам. Ніде не відчуваєш себе так добре, як у колі близьких. Родина – поняття священне, її потрібно оберігати і шанувати. 

Родина — це не тільки люди, що проживають під одним дахом. Це єдність рідних людей, які представляють покоління — від старшого до наймолодшого члена сім’ї. Це пристань, де на нас завжди чекають, люблять, підтримають.  Родинна злагода і любов — це основа міцної сім’ї. 

Корені кожного з нас починаються з батьківської оселі, взявши у спадок усе найкраще — мамину пісню, чистоту мови, любов до отчого краю, родовідних традицій, рідної сім’ї.

Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня. 

Тож, з нагоди свята працівники Баришівської бібліотеки для дітей доєдналися до онлайн-сторітелінга «Мудрість книг об’єднує родина»

Хоч карантин триває, але вдома завжди є чим себе зайняти. Наприклад, почитати цікаву книжку. А особливо цінним є те, коли батьки читають своїм дітям, переглядають різнобарвні ілюстрації, діляться своїми враженнями про прочитане, разом фантазують. У родинному коли це завжди виходить затишно і тепло, а спогади залишаються на все життя. 

Не менш важливим є емоційний розвиток, який в читанні має кілька складових: це і співпереживання персонажам, і, водночас, емоційне наповнення самого процесу читання, і вибудовування довіри.

Спільне читання не лише дозволяє батькам поділитися своїми цінностями і життєвим досвідом, а й дізнатись багато цікаво про світ дитини. 

З нагоди дня української родини наші читачі: Стас та Макар Антоненко, Макар Мельник, Анна та Артем Гранько, Кіра Оніщук, Дмитро та Мілана Кириленки разом з їхніми родинами поділилися своїми світлинами.