Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книгозбірні Білоцерківської міської ЦБС продовжують працювати в режимі онлайн.

 Матеріал поданий без змін

 

 

Карантинні реалії роботи  бібліотек міста

 

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона) 

Книгозбірні Білоцерківської міської ЦБС продовжують працювати в режимі онлайн.

Увазі користувачів бібліотечні фахівці пропонують найрізноманітніші онлайн майстер-класи, флешмоби, акції, вистави бібліотечних лялькових театрів, зустрічі з письменниками-краянами, обговорення книг, конкурси читців-декламаторів тощо.

Читачі центральної бібліотеки залюбки мандрують бібліотечними поличками онлайн на сторінці книгозбірні у Фейсбуці.

Маленькі читайлики центральної бібліотеки для дітей взяли активну участь в онлайн естафеті «Моє книжкове літо – 2020» на сторінці «Читачок Бібліотечний» у мережі Фейсбук.

Цікаві матеріали розміщують працівники філії №1 для дітей на своїй сторінці «Книжкова фантазія» та на блозі «Джерельце». Нагадують за допомогою соціальних мереж своїм читачам про знаменні та пам’ятні дати і ювілеї письменників бібліотекарі філій №2 та №3. Цікаві презентації очікують на читачів книгозбірні №4. Бібліотекарі філії №5 провели онлайн акцію «Персональна книга».

Сторінка «Бібліодзвін» бібліотеки-філії №6 пропонує різноманітні матеріали як для дорослих, так і для дітей. Акція «Я і мої канікули» зацікавила велику кількість користувачів від найменших до підлітків. Також на сторінці філії ділиться враженнями від прочитаних книг завідувачка відділом комплектування і обробки літератури Тетяна Ніконенко. Цікавими є майстер-класи від бібліотекарів філії №8, онлайн виставки робіт художників міста.

Пропагують книги та читання бібліотечні фахівці філії №9. Слід зазначити, що книгозбірні №1 для дітей та бібліотека сімейного читання №9 розміщують матеріали не тільки на блогах і сторінках у соціальній мережі Фейсбук, а й в Інстаграмі. Активно працюють онлайн і бібліотекарі філії №10.

До Дня Конституції України на блозі та сторінці центральної бібліотеки в мережі Фейсбук проведена онлайн вікторина «Конституція України – Основний Закон для влади, чи для громадян?».

Працівники центральної бібліотеки для дітей презентували онлайн книгу братів Капранових «Конституція у коміксах» та підготували віртуальну виставку «Головний закон держави» на блозі та на сторінці бібліотеки «Читачок» у соціальній мережі Фейсбук.

Бібліотекарі філії №1 для дітей запропонували своїм читачам  у блозі та на сторінці «Книжкова фантазія»  у Фейсбуці онлайн виставку «Конституція України: від Гетьмана до Президента» та інформину «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо».

На сторінці бібліотеки філії №2 розміщена віртуальна виставка «Історія української Конституції».

Бібліотечні фахівці філії №6 розмістили на своїй сторінці «Бібліодзвін» у мережі Фейсбук онлайн презентацію до Дня Конституції України. А на сторінці філії №4 розміщений відеоролик для дітей «Що таке Конституція?».

Бібліотекарі філії №8 запропонували своїм користувачам переглянути онлайн книжкову виставку-інсталяцію: «Конституцію – знаємо та поважаємо!».

На сторінці бібліотеки-філії №9 у мережі Фейсбук та на блозі увазі читачів пропонується сторінка права «Конституція і молодь» та відео-вікторина «Як добре ти знаєш Конституцію України».

Бібліотекарі філії №10 розмістили на свої сторінці в мережі Фейсбук відео-презентацію «Конституція України створена для людей».

До Дня молоді головний бібліограф відділу методичної та бібліографічної роботи ЦБС Олександра Нагорна та бібліотекар філії №4 Олена Буяненко взяли участь у флешмобі «Інноваційна діяльність молодих бібліотекарів Київщини», який організувала до Дня молоді Київська обласна бібліотека для юнацтва.

Працівники центральної бібліотеки підготували онлайн виставку «Незрівняний молодості час». А бібліотекарі філії №9 на своїй сторінці у Фейсбуці презентували читачам десятку найуспішніших молодих письменників України. Віртуальну виставку «Українська молодь – майбутнє держави» запропонували переглянути працівники філії №2. А книжковий вернісаж «Молодим, сучасним, креативним» переглянули відвідувачі сторінки філії №8. 

Книгу Еллен Уайт «Вісті для молоді» презентували бібліотекарі на сторінці «Бібліодзвін» філії №6. Ця чудовий порадник для молоді в питаннях розвитку християнських чеснот, вибору кола спілкування, чтива, музики, одягу, відпочинку, а також створення сім’ї. Також увазі користувачів пропонується вірш, присвячений Дню молоді, поетки Ніни Ковальчук. Саме у цьому вірші можливо знайти відповідь на запитання «Що ж таке молодість?», вірш друкується вперше.

Привітання з Днем молоді «А молодим можна бути і в 80…» від читачки філії №10 розміщене у соціальній мережі Фейсбук, на бібліотечній сторінці.

Вийшла друком книга зав. сектором відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС Анатолія Бондаря «Молодь Білої Церкви». У книзі на основі архівних та інших джерел досліджено молодіжний рух Білої Церкви з 1917 по 1991 рік. Показана роль молоді в українському національно-визвольному русі 1917-1920 рр. Висвітлена роль молоді в економічному, суспільно-політичному, культурному та спортивному житті міста. Книга розрахована на вчителів, краєзнавців та широке коло читачів, які цікавляться історією рідного краю.

Олена Бульда.