Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

З нагоди відзначення 24 річниці Конституції України бібліотеки Іванківської ЦБС прийняли участь в акції Іванківського відділу культури, національностей, релігій, молоді та спорту «Історія мого Закону»

 

Матеріал поданий без змін

 

Конституція України – Основний Закон держави

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС)

 

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Конституція України - це не лише Закон законів, це - серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

З нагоди відзначення 24 річниці Конституції України бібліотеки Іванківської ЦБС прийняли участь в акції Іванківського відділу культури, національностей, релігій, молоді та спорту «Історія мого Закону»

https://cutt.ly/5owtLyK

В рамках акції в усіх бібліотеках району були влаштовані книжкові виставки та викладки літератури:  «28 червня – День Конституції України», «Конституція України – символ Незалежності держави», «Конституція України – Основний Закон держави», «Конституція – наш спільний крок до майбутнього» та ін.

На виставках та викладках представлені видання з фондів бібліотек, які відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Чільне місце займають основоположні документи – Конституція України, довідники Історія України. 

Всі бажаючі мали можливість переглянути Конституцію України, ознайомитись з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

https://cutt.ly/li9zYeZ

В районній бібліотеці для дітей, біля викладки літератури «28 червня – День Конституції України» з читачами проводились індивідуальні бесіди про важливість для українського народу прийняття Конституції. 

https://cutt.ly/how0ohS

До цієї знаменної дати Обуховицька бібліотека філія №1, Олізарівська бібліотека філія №41 підготували відео-презентації «Конституція – гарант українців», в якій читачі читали статті з Основного Закону країни. 

https://cutt.ly/cowouWo

https://cutt.ly/Powl51c

Читачі Центральної районної бібліотеки, бібліотек сіл Коленці, Дитятки, Прибірськ, Макарівка, Олива, Олізарівка та голови Жміївської і Пісківської  сільських рад прийняли участь в акції  «Читаємо Конституцію, основний закон держави – вголос», започатковану Іванківською ЦБС.  Ознайомитись з відео-роликами можна на сторінці «Іванківська  ЦБС» в мережі Фейсбук. 

https://cutt.ly/li9zYeZ

В Шпилівській, Макарівській, Варівській, Соснівській, Кропивнянській, Оливській, Страхолісській, Горностайпільській бібліотеках-філіях відбулись години творчості. Діти малювали малюнки, робили аплікації, ліпили виробили з пластиліну та презентували свої творчі роботи.

В бібліотеках сіл  Сукачі, Соснівка до Дня Конституції України відбулись публічні читання віршів про Україну. 

З найважливішім національним святом – Днем Конституції України на сторінках в соціальній  мережі Фейсбук  вітали активні читачі Іванківської центральної районної бібліотеки, Запрудської бібліотеки-філії №11, Жміївської бібліотеки-філії №22, Горностайпільської  бібліотеки-філії №46, Пісківської бібліотеки-філії №26.

Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято! Нехай злагода та мир панують у наших серцях, в наших домівках, в нашій країні! Слава Україні!

Яковенко Людмила,

бібліограф ЦРБ