Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека онлайн

 Матеріал поданий без змін

Бібліотека онлайн

(З досвіду роботи бібліотек Кагарлицького району Київської області)

 

Бібліотечні працівники району в період карантину,  пов’язаного із захворюванням на COVID – 19, активно  продовжують роботу онлайн в соціальних мережах зі своїми користувачами.  

Мирівська сільська бібліотека (Кошева Ірина Анатоліївна) запровадила флешмоб «Читаю книгу вдома. Читаю на карантині» -  учаснику необхідно  вказати своє ім’я, автора та назву книги, яку читає в даний час. Завідувач  бібліотекою звернулася до учасників своєї групи у соціальній мережі фейсбук про послуги,  які надає бібліотека в період карантину, порекомендувала книгу, яку сама читає в даний час (Джейн   Остін «Мєнсфільд – парки»)  та  запропонувала поділитися враженням  від  книг, які вони  читають  самі.  «Читаймо разом та спілкуймось в мережі», - завершила звернення  бібліотекар.  У флешмобі взяли  участь 5 учасників групи. 

https://www.facebook.com/groups/348740249022152/

Халчанська сільська бібліотека (Лавренюк Тетяна Василівна) провела конкурс «Селфі з книгою» в трьох частинах: ч.1 Дошкільники, ч.2 Школярики, ч.3 Студенти. Після підведення підсумків найбільше голосів від учасників групи отримала студентка Баланець Таня. Але всі учасники конкурсу отримали від завідувача бібліотекою свої кольорові фото в оформлених  рамках. 

https://www.facebook.com/groups/1763084053729587/

Ставівська сільська бібліотека (Васильчук Ольга Михайлівна) провела челенджі: «Залишайся вдома з книгою…» (38 учасників) та «Селфі з мамою» (до Дня матері) - близько 30 учасників, а також оголосила челендж «День вишиванки. День родоводу» і продемонструвала  11 вишиванок членів своєї родини. 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100023293991366    

 Кузьминецька сільська бібліотека (Борисенко Яна Юріївна) проводить на власній сторінці в фейсбук проводить  конкурс «Читаємо  на карантині»,  умовами якого є розміщення в мережі власного  фото з книгою. В даний час  8 учасників.            

https://www.facebook.com/profile.php?id=100021256274865

Антонівська сільська бібліотека (Крутько Наталія Миколаївна) організувала фотовиставку робіт членів гуртка «Веселкові барви» (4 учасники),  челендж «Сиди вдома. Читай книжки» (8 учасників), а також з 10 до 19 травня оголосила про проведення челенджу «Антонівка вдягнула вишиванку» (до Дня вишиванки).  

https://www.facebook.com/groups/3019083651518476/

Коршунова Антоніна,

провідний методист РОМЦНТ

відділу культури, молоді та спорту 

Кагарлицької райдержадміністрації 

Київської області