Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

4 нових краєзнавчих книги Володимира Степановича Перерви

 

Матеріал поданий без змін

Цінний дарунок бібліотеці 

(Із досвіду роботи КЗ ТЦБС-2020)

Завітавши до центральної публічної бібліотеки КЗ «Тетіївська централізована бібліотечна система імені Миколи Кравчука» Тетіївської міської ради на презентацію нового наукового доробку Володимира Степановича Перерви, доцента кафедри дошкільної і початкової освіти та менеджменту КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти», кандидата історичних наук, Почесного краєзнавця України — «Місто Біла Церква: історія проти міфів», та презентації : «Графиня Олександра Василівна Браницька. Найщедріша меценатка української історії, або Як стати незабутньою жінкою»  Сергій Анатолійович Міцінський, директор видавництва «Літо Друк», зробив подарунок читачам – подарував 4 нових краєзнавчих книги Володимира Степановича Перерви.      Отримані видання присвячені відродженню і збагаченню духовних основ національного розвитку та інтеграції  українських традицій.

Книга: «Церковні школи в Україні (кінець ХVІІІ-поч. ХХ ст.): забутий світ» - джерело багатої і самобутньої історії Київщини, де на фоні розвитку загальних історичних подій достовірно розповідається про історію шкільної освіти від церковнопарафіяльних шкіл і до державних. В своїх монографіях автор на основі кількох тисяч документальних актів з архівосховищ Києва, Санкт-Петербурга, Москви та інших міст розглянув історичний шлях шкільної справи України. Книга є цінною не лише для педагогів, учнів та студентів, істориків-науковців, краєзнавців, а і для всіх, кому небайдужа історія Церкви, освіти та культури.

Книга: «Графи Браницькі-підприємці та меценати» присвячена життю та діяльності графів Браницьких, які по праву вважаються одними з найбільших землевласників та меценатів України. Книга насичена свіжою джерельною інформацією і розповідає про одну з найяскравіших сторінок у історії вітчизняного підприємництва і меценацтва.

Книга «Графиня Олександра Василівна Браницька(1754-1838). Найщедріша меценатка української історії, або Як стати незабутньою жінкою». В книзі розповідається про життя та меценатську діяльність графині Олександри Василівни Браницької – однієї з найвідоміших жінок вітчизняної історії.

Книга «Місто Біла Церква: історія проти міфів. (Дорадянський період)» на основі архівних та інших історичних джерел розповідає про найяскравіші історичні події у місті Білій Церкві ( колишньому Юр’єві) дореволюційного періоду. Книга носить науково-популярний характер і розрахована для широкого кола читачів. 

Ці книги є справжнім скарбом для наших  читачів-істориків, краєзнавців, літературознавців і просто небайдужих патріотичних громадян. Така увага до бібліотеки радує, надихає і читачів, і працівників бібліотеки. Адже нові книги це завжди свято для широкого читацького загалу.

Дирекція, колектив, читачі бібліотеки щиро вдячні Сергію Анатолійовичу Міцінському  за цінний дарунок, за можливість помандрувати історичною стежиною, набираючись знань, розуму, досвіду, і гостинно запрошують всіх читачів небайдужих до історії рідного краю відвідати нашу бібліотеку та оновити свої враження від прочитаних книг.