Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В малому залі Бородянського Палацу культури ім. Т. Г. Шевченка відбувся районний конкурс читців «Кобзареві читання», присвячений Дню народження Великого Кобзаря

Матеріал поданий без змін 

«Кобзареві читання»

(з досвіду роботи Бородянської РЦБС Київської обл.)

26 лютого 2020 року в малому залі Бородянського Палацу культури ім. Т. Г. Шевченка відбувся районний конкурс читців «Кобзареві читання», присвячений Дню народження Великого Кобзаря. 

На захід завітали представники відділу культури, національностей та релігій, учасники, вчителі, запрошені гості та батьки. Брали участь у конкурсі читачі-учні з майже всіх населених пунктів району – всього 40 учасників.

На розгляд компетентному журі, до складу якого увійшли:

Валентина Вашуленко – голова журі, в. о. начальника відділу культури, національностей та релігій Бородянської РДА , директор РЦБС, Наталія Гарбуз – член журі, завідуюча Районної дитячої бібліотеки, Катерина Сидоренко – член журі, завідуюча відділу обслуговування Центральної районної бібліотеки, були представлені твори Т. Г. Шевченка, Л.Українки, І.Франка, О. Олеся, В. Сосюри, В. Симоненка, Л.Костенко, інших видатних поетів та власні поетичні твори у виконанні конкурсантів. 

З такого числа прекрасних творів нелегко було обрати переможця, тому що кожен з конкурсантів мав своє бачення твору, свій особистий стиль та манеру виконання. Оцінювання відбувалося у трьох вікових групах: 6-9 років, 10-13 років, 14-17 років згідно з критеріями: артистичність, дикція, підбір матеріалу. Накращими у своїй віковій категорії були:  Кулакова Вікторія (9 років, Немішаєве),  Самусенко Евеліна (13 років, Бабинці) та Федієнко Аліна (16 років, Бабинці), котрі незабаром  візьмуть участь у ХХ обласному огляді – конкурсі читців ім. Т. Г. Шевченка, що відбудеться у березні 2020 року і представлятимуть Бородянщину у Києві.

Весняна погода, вишиванки й піднесений настрій – все сприяло проведенню справжньої культурно-мистецької події районного масштабу, формат якої   був відкритим для кожного бажаючого учасника віком від 8 до 58 років. Всі присутні отримали багато позитивних емоцій і висловлювали слова вдячності відділу культури, національностей та релігій та Оксані Ільницькій – ведучій та організатору конкурсу, котра наостанок заходу зауважила: «Ми всі з вами сьогодні ще раз впевнились - нам усім потрібен Шевченко: в серці, в душі і в думках! Нам і нашим дітям!».

 

Валентина Вашуленко

директор Бородянської

РЦБС Київської області