Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В рамках проекту Міністерства юстиції «Я маю право» було проведено засідання молодіжного клубу «Бригантина» - годину спілкування «Закон захищає молодь» з учнями

 

 

Матеріал поданий без змін

 

Година  спілкування

«Закон  захищає  молодь»

(з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради)

24 лютого 2020 року у читальному залі Баришівської центральної бібліотек  для дорослих  в рамках проекту Міністерства юстиції «Я маю право» було проведено засідання молодіжного клубу «Бригантина» - годину спілкування «Закон захищає молодь» з учнями  10-А класу  Баришівської  ЗОШ І-ІІІ ст.    ім.  М.Зерова ( класний керівник Садова Г.Г.)

Провідний бібліотекар відділу обслуговування  Марченко Р.В. звернулася до учнів, що вони вступають у дуже відповідальний і надзвичайно важливий період свого життя-юність. Підлітковий вік – один з найбільш складних періодів розвитку людини, він визначає все подальше життя людини. Саме в підлітковому віці відбувається формування характеру і інших основ особи. Приймаючи важливі рішення, наслідки  яких будуть проявлятися довгі роки, а можливо і все життя.

На зустріч була запрошена  завідувач Баришівською районною державною нотаріальною конторою Малиновська Н.В., яка в доступній формі спілкування розповіла про права дітей. Учні  були дуже активними :  відповідали на запитання, отримували  вичерпні відповіді  на свої запитання, які  їх  цікавили і турбували . Наталія В’ячеславівна побажала всім розуму і мудрості і, щоб права і свободи починалися з нашого дотримання Їх, по відношенню до наших ближніх. Слідуючи принципам поваги та активної громадської позиції ми будуємо не тільки для нас самих, але і для наших нащадків. Жити серед людей не просто, в суспільстві кожен відіграє певну роль. Права і обов’язки , свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину людиною, яка живе в суспільстві. Сухомлинський так писав про дітей: «Діти живуть своїми уявленнями про добро і зло, честь і бачення, людську гідність…, у них свої критерії краси,  виміру часу: у роки дитинства день здається роком, а рік – вічність». Тож ми дорослі, маємо й зобов’язані вам допомогти у тому, щоб рік, вічність, уявлення несли за собою лише красу, добро, честь, людську гідність.

Зустріч була дуже конструктивною і показала, що такі зустрічі дуже потрібні і необхідні особливо для молодого покоління, щоби прийняти в житті правильне  рішення і зробити перші кроки вже сьогодні: стати на шлях збереження свого здоров’я  і для здійснення всього задуманого.

І хочеться процитувати великого пращура Володимира Мономаха: «На світанку побачивши сонце, з радістю прославте день новий і скажіть: Господи, дай мені літа до літа, щоб я честю і добром виправдав життя своє».

Учні і всі присутні ознайомилися і переглянули книжково-ілюстративну викладку літератури та інформаційних матеріалів Міністерства юстиції «Правова свідомість і правова культура молоді».

 

С.П. Захарченко,

провідний бібліотекар відділу

обслуговування Баришівської 

центральної бібліотеки для дорослих