Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Центр молодіжних інновацій

 Матеріал поданий без змін

Центр молодіжних інновацій

(З досвіду роботи Таращанської РЦБС Київської області)

 

 

Сучасна бібліотека – це не тільки можливість для інтелектуального та культурного розвитку громади, а й платформа, яка гуртує активних і небайдужих та допомагає їм створювати спільні проєкти.

Таким Прєктом для молоді м. Тараща стало створення Центру молодіжних інновацій. У січні - лютому вже відбулися тренінги з правової освіти та медіаграмотності. А 21 лютого в читальній залі Таращанської районної бібліотеки ініціатори та організатори презентували молоді та громаді міста оновлений простір Центру молодіжних інновацій.

Натхненник та розробник проекту, завідувачка сектору культури, молоді та спорту Таращанської РДА І. А. Удовенко подякувала усім, хто долучився до його створення та організації. А це тренери Андрій Михайлов та Світлана Назарук з Київського обласного молодіжного центру, Сергій Трохименко – директор Таращанської ДЮСШ, Олександр Сомов – директор Київського обласного державного навчально-курсового комбінату, Микола Крамар – директор Таращанського ДТЕПК, Вадим Пасічнюкголова Таращанської РДА. Партнерами стали і працівники центральної районної бібліотеки та дитячої бібліотеки. Цього ж дня читальна зала була підключена до безпровідного інтернету. Завдяки зоні Wi-Fi користувачі зможуть безкоштовно користуватися сучасними цифровими інформаційними послугами.

Наймолодші відвідувачі дитячої бібліотеки отримали новинки літератури, ігри, матеріали для дитячої творчості. Завдяки участі у проєкті віднині бібліотека для дітей надаватиме соціальні послуги «бібліоняні». Ця нова бібліотечна послуга допоможе молодим батькам зайняти дітей і додасть їм вільного часу для вирішення власних проблем та спілкування у молодіжному центрі.

На закінчення тренери Київського обласного молодіжного центру А. Михайлов та С. Назарук провели для учасників заходу тренінг «Бібліотека і твій молодіжний простір».

О. Ратушна,

директор Таращнської РЦБС

Київської області