Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Герої Небесної Сотні… Їх імена уже назавжди вкарбовані в серця українців

 

Матеріал поданий без змін

Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні присвячується…

(з досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС)

У нашій країні встановлено особливий пам'ятний день - день Героїв Небесної Сотні. Це свято мужності українського народу, день свободи та рівноправ’я, день боротьби за краще майбутнє. Новітні герої, Герої Небесної Сотні… Їх імена уже назавжди вкарбовані в серця українців, а пам'ять нагадуватиме про їхню відвагу, мужність і самопожертву в ім’я свободи. 

До дня пам'яті героїв Небесної Сотні в Шибенській школі пройшла година скорботи "Герої, що стали ангелами", яку підготувала  Єлизавета Дешко, завідуюча Шибенської сільської бібліотеки. На заході згадали події морозних днів 2013-2014 р. Подивилися відео та згадали загиблих хвилиною мовчання. На знак вшанування наших ангелів всі присутні взяли участь у акції "Ангели пам'яті", яка пройшла у шкільному дворі. Допомагали у проведені заходу, вчителі  Куліда Олена М. та Вовчанська Наталія С.

Майданівська сільська бібліотека разом з клубом, вчителями та учнями школи провели годину мужності  "Гірко плаче Україна за своїми синами". Учні 1-9 класів зібрались в актовому залі школи, щоб прослухати щемливі поетичні твори, переглянути відеофільм, почути розповідь про героїв Небесної сотні Київщини, запалити свічки в пам'ять про загиблих на майдані.

Наприкінці заходу ведуча Тетяна Дворська розповіла про  односельців Олега Ясінського і Руслана Шахбазова,  котрі першими з Майданівки стали на захист Батьківщини.  Хвилиною мовчання згадали односельця Віталія Олійника, який загинув у зоні АТО.

"І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України" - під такою назвою відбулася патріотична година у бібліотеці с. Нова Буда. Невимовний біль у присутніх викликав перегляд документального фільму "Небесна сотня. Зима, що нас змінила" та розповідь Галини Недогибченко, завідуючої бібліотеки  про трагічні дні 18-20 лютого 2014 року. 

У шосту річницю від кривавих подій 18-20 лютого Революції Гідності бібліотекарі Клавдіївської бібліотеки та працівники місцевого самоврядування вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні на  годині пам'яті "Небесна сотня - це герої нашого часу".  Присутні почули змістовну розповідь про події, що відбувались на Майдані та низько схилили голови перед пам’яттю тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє України. Для користувачів бібліотеки оформлено виставку-експозицію, де представлено світлини подій  лютого 2014 року.

В Дмитрівському сільському клубі проведено патріотичну годину «Майдан – історія нескорених». На заході були представлені матеріали із документального фонду бібліотеки про події, які відбувались на Майдані у лютому 2014 року. 

Галина Некрутенко,

провідний методист Бородянської РЦБС 

Київської області