Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Всесвітній день читання – визначна подія, яку проводять вже в 173 країнах світу

 

Всесвітній день читання книжок в голос

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

У 2009 році в різних країнах світу вперше стартувала цікава акція – Всесвітній день читання книжок вголос. Вже одинадцять років учасники освітнього флеш-мобу обирають книжки на свій розсуд, знаходять вдячну аудиторію та починають читати художні чи, навіть, наукові твори вголос.

Всесвітній день читання – визначна подія, яку проводять вже в 173 країнах світу. Цьогоріч він припав на 5-те лютого.

В цей день до Іванківської районної бібліотеки для дітей завітали читачі-учні 3 –А класу Іванківської ЗОШ №2 І-ІІІ ст. (класовод: Якименко Г. М.).

Бібліотекарі І кат. районної бібліотеки для дітей Чернігівська Л. В. та Ніколаєнко Т. І. запропонували дітям незвичне читання книжок: комусь сидячи  на подушках чи покривалах, а комусь і на м`яких іграшках. Вони по черзі читали вголос книги Лі Енді «Не смій читати цю книжку», «Рапунцель. Заплутана історія», «101 казка про пригоди», «Тролі», «Феї», «Крижане серце» та інші. Людмила Володимирівна, в оригінальний спосіб, спробувала донести дітям, що читання може бути незвичним та захоплюючим заняттям. Для цього вона заховала дітей під пледом,утворивши штучну темінь. Підсвічуючи ліхтариком і свічками на батарейках, вони з цікавістю читали один одному вголос. Потім маленькі користувачі обговорювали прочитане та спілкувались.

Не залишилися осторонь і працівники Іванківської РЦБС. Під час проведення семінару бібліотекарів району Н. М. Олещенко (бібліотекар І кат. ЦРБ), О. М. Приходько (бібліотекар б/ф №11 с. Запрудка), С. М. Годун (провідний бібліотекар ЦРБ), Л. В. Прокопчук (бібліотекар б/ф №22 с. Жміївка), О. В. Поповська (бібліотекар б/ф №23 с. Димарка) читали поезію Л. Костенко, А. Ігнатюк, І. Кірімова, Ю. Іздріка .

День пройшов цікаво та творчо. І читачі, і бібліотекарі відчули радість і піднесення від спілкування з книгами та можливістю пізнавати ближче один одного. А головне – всі були мотивовані до подальшого читання книжок.

Н. Д. Лугиня, 

директор Іванківської РЦБС

Київської області