Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

30 січня у Вишнівській міській бібліотеці для дітей відбулася патріотична година «Розмова про Батьківщину»

 

Розмова про Батьківщину

(з досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей Києво-Святошинської РЦБС Київської області)

 

Патріотичне виховання дітей  завжди було одним із пріоритетних завдань суспільства. Адже дитинство – це найкращий вік для формування духовних засад особистості. 

30 січня у Вишнівській міській бібліотеці для дітей  відбулася патріотична година «Розмова про Батьківщину». На неї завітали читачі-учні 4-А класу ЗОШ №2. Завідуюча бібліотекою Валентина Баєва вела розмову про те, що таке патріотизм, в чому він проявляється .  Дітям запропонували пригадати персонажів фільмів  чи казок , які робили сміливі чи героїчні вчинки. В ігрових вікторинах читачі відповідали на запитання: корисні вчинки, чи навпаки. 

Присутні також почули розповідь про юних учасників бою  під Крутами , які захищали Київ і загинули   29 січня 1918 року. Зацікавив читачів і документальний  відеофільм  «Крути» із циклу  «Перемоги України»

Крути – героїчна мить в історії українського державотворення . Хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. І це дійсно так. Так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так і людина тримається землі минулим свого народу. Саме тому ми повинні знати і пам’ятати  власну історію.