Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Видатні земляки»

 «Видатні земляки»

(З досвіду роботи Макарівської РЦБС Київської області)

 

29 січня в бібліотеці с. Мостище Макарівської РЦБС  було проведено годину спілкування «Співець рідного краю», з нагоди 91-ої річниці від Дня народження письменника, заслуженого працівника культури України Віталія Михайловича Кулаковського (29.01.1924 - 21.12.1990), в рамках циклу заходів «Видатні земляки».

Під час заходу бібліотекар Коваленко М. В. розповіла про життєвий та творчий шлях видатного земляка, а гості долучилися розповідями з прочитаних уривків з його творів «Северин Наливайко», «Максим Кривоніс», «Мартин Пушкар» та «Іван Сірко». Особливу увагу надали повісті «Ой гук, мати, гук», яку Віталій Михайлович написав у співавторстві з письменником Петром Сиченком, адже саме ця повість має спогади про наш Бишівський округ та Приірпіння в часи Коліївщини (в нашому селі є урочище Гайдамацький яр, в якому, за легендою, ховалися гайдамаки в часи Коліївщини...)

З теплим, дружнім візитом до нас завітали  гості, колеги  з села Лишня: бібліотекарі Лідія Мостицька, Оксана Дерев’янко та настоятель Хрестовоздвиженського храму архимандрит Філарет (Єгоров), які подарували бібліотеці Святе Євангеліє.

Коваленко М. В.,

бібліотекар бібліотеки-філії  

с. Мостище Макарівської РЦБС

Київської області