Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В бібліотеках Сквирської РЦБС проведено заходи: історичну годину «І вітер з верховіть цілує хрест

 

«Пам’ятаймо про Крути»

(З досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській  історії бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. 

Цього дня в Сквирській районній бібліотеці відбувся відео перегляд «Пам’ятаймо про Крути» для читачів - учнів Сквирської ЗОШ №5. Бібліотекар Галина Савченко розкрила перед присутніми сумні і героїчні сторінки історії нашої держави. Після розповіді читачі переглянули фільм «Крути: як відрізнити правду від міфу?». Увагу молоді привернула викладка  матеріалів «Навіки молоді - Герої Крут», де було представлено матеріали про бій під Крутами.

Також, до річниці цієї події в бібліотеках Сквирської РЦБС проведено заходи: історичну годину «І вітер з верховіть цілує хрест, як сина матір...» (с.Рогізна), «Крути: бій за майбутнє» (с.Таборів),  патріотичну годину «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повік» (с.Лаврики), героїко - патріотичну годину «А їм було лише по 18...»(с.Шапіївка).