Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

22 січня, наша країна відзначає День Соборності України

 

«Соборність – найцінніший скарб»

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

22 січня, наша країна відзначає День Соборності України. Саме 22 січня 1919 року було підписано Акт злуки Української народної республіки(УНР) і Західно-Української(ЗУНР) в єдину українську державу.

До цієї дати в Іванківській районній бібліотеці для дітей та в бібліотеці –філіалі №23 с. Димарка були оформлені викладки літератури «Соборність – найцінніший скарб». Для читачів-учнів 5 – 9 класів бібліотекарі І кат. районної бібліотеки для дітей Ємець Н. В. та Ніколаєнко Т. І. провели огляд літератури, розповіли про книги, представлені на цій викладці, виникнення і важливість цього свята для нашого народу. О. В. Поповська, бібліотекар-бібліотеки №23 с. Димарка, разом з читачами – дітьми  намалювали плакат «Ми – не різні! Ми – єдині!».

В бібліотеці-філіалі №10 с. Термахівка був проведений майстер-клас зі «змотування» ляльки-мотанки. Діти з задоволенням навчилися робити оберіг родинного щастя не тільки для своєї родини, а й для злагоди у великій Соборній державі Україна. Всі охочі переглянули книжкова викладку «Соборність України від витоків до сьогодення», яку підготувала бібліотекар В. А. Олексієнко.

Книжкові виставки під назвою «Соборна мати - Україна - одна на всіх, як оберіг» та  «22 січня – день Соборності України» були влаштовані в  бібліотеках-філіалах №38 села Мала Макарівка і №47 с. Дитятки. На виставках представлена література про визначні події становлення і розвитку українського національного державотворення.

Працівники центральної районної бібліотеки на чолі з директором Н. Д. Лугинею взяли участь в  урочистому  зібранні з нагоди Дня Соборності України на центральній площі смт. Іванків. Хвилиною мовчання вшанували загиблих активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Юрія Вербицького (Герої України посмертно), Михайла Жизневського (нагороджений орденом Героїв Небесної Сотні посмертно) та наших земляків Євгена Короту, Олега Габорака та Віктора Іванету.

Після виступу керівників району, учасники заходу взялися за руки і утворили символічне Коло єдності та виконали Гімн України, щоб нагадати всім про єдність духу і патріотизм українського народу.

Свято Дня Соборності України показує, що усі ми – діти однієї великої України і бажаємо жити в згоді – злагоді.

 

Людмила Яковенко,

бібліограф Іванківської РЦБС

Київської області