Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День Соборності у бібліотеці для дітей

 День Соборності у бібліотеці для дітей

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Україна – це щедра земля під волошковим небом, це задумливі степи, широкі поля, густі ліси та гірські вершини. Це рідний дім, дорога в школу, мова й пісня колискова, це мама й тато, й вся родина. Це все наша Україна.

Історія України – це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність. Багато століть Україна була поділена на  частини, нині є одна Соборна українська держава, єдиний народ, єдина нація.

22 січня Україна відзначає День Соборності. Це державне свято символізує єдність українських земель. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу та виходять на вулиці і утворюють живі ланцюги єдності на згадку про проголошення Акту Злуки.

Бібліотечні працівники Таращанської бібліотеки для дітей разом з читачами-учнями 3 і 4 класів ЗОШ №3 та їх класоводами (Л. А. Савченко та Н. М. Кротенко) 23 січня провели патріотичну годину «Яка ж вдалась сьогодні днина! Що хочеться співать пісень, моя Соборна Україна, знов зустрічає новий день», яку присвятили цій знаменній події. Розповідь бібліотекарів супроводжувалась показом слайдів та переглядом відеофільму «Соборна і незалежна Україна». Познайомились читачі із книгою «Подорож по Україні», в якій багато цікавого  про області України та їх визначні місця. Вона написана в дуже простій та цікавій формі.

А потім з жовтих та блакитних паперових смужок діти склеїли ланцюг єдності та сфотографувалися, на згадку про відзначення Дня Соборності у бібліотеці.

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей

Київської області