Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Сонячне мистецтво Марії та Федора Примаченків»

 

Чарівний світ Марії Примаченко

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

13 січня 1908 року народилася відома на весь світ народна художниця України, лауреат державної премії імені Т. Г. Шевченка, яка жила і творила у звичайному поліському селі Болотня на Київщині.

Ім'я Марії Примаченко прославило наш Іванківський край на весь світ, Її твори надихають сучасних модельєрів, тематика картин переходить в індустрію розваг, на її честь називають вулиці.

До Дня народження М. О. Примаченко у бібліотеці-філіалі № 38 с. Мала Макарівка Іванківської  РЦБС організовано виставку «Чарівниця пензля», де містяться матеріали про нелегку долю цієї талановитої жінки, її творчість, та ілюстрації картин.

В Іванківській центральній районній бібліотеці розгорнута постійно діюча виставка «Людям на радість» . Література, представлена на ній, знайомить із життям і творчістю народної художниці, розкриває таємничість її мистецтва. Всі бажаючі можуть познайомитись з альбомами «Сонячне мистецтво Марії та Федора Примаченків», які містять вирізки з періодичних видань  про життя та творчість художниці.

 

Яковенко Людмила

Бібліограф Іванківської

РЦРБ Київської області