Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У Сквирській центральній районній бібліотеці з нагоди Дня Соборності України було проведено інформаційну годину «Ми - єдина держава, ми - єдиний народ"

 

«Яка ж вдалась сьогодні днина, що хочеться співать пісень, моя Соборна Україна знов зустрічає новий день»

(з досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня 2020 року у Сквирській центральній районній бібліотеці з нагоди Дня Соборності України було проведено інформаційну годину «Ми - єдина держава, ми -  єдиний народ" з читачами-учнями 9 класу Сквирського академічного ліцею ІТ «Перспектива». Бібліотекар Галина Савченко розповіла про січневі події 1918 та 1919 років, про історичне значення Дня Соборності України. Також була проведена вікторина на знання історії, географії, народознавства нашої держави, в якій взяли участь дві команди: "Україна єдина" та "Незалежність". В ході вікторини читачі дізналися про значення слова «соборність», яке включає в себе єдність і згуртованість, а тому і завершили вікторину з однаковим рахунком 11:11 . Всі учасники були відзначені призами.

Також цього дня було проведено цикл заходів у сільських бібліотеках - філіях: патріотичні години «Україна неподільна, єдина, свята»(с.Руда), «Злука в ім’я Соборності» (с.Шапіївка), годину єдності «Яка ж вдалась сьогодні днина, що хочеться співать пісень, моя Соборна Україна знов зустрічає новий день» (с.В.Половецьке), історичну годину «Соборність Духу, Розуму і Серця» (с.В.Єрчики).