Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

19 грудня в Сквирській центральній дитячій бібліотеці було проведено народознавче свято «За вікном сніжок летить, вітром завиває, тож спішіть усі до нас, на свято Миколая»

 

«За вікном сніжок летить, вітром завиває,

тож спішіть усі до нас, на свято Миколая»

(з досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

19 грудня в Сквирській центральній дитячій бібліотеці було проведено народознавче свято «За вікном сніжок летить, вітром завиває, тож спішіть усі до нас, на свято Миколая».  На захід запрошено читачів - дітей 2-а та 2-б класів Сквирського академічного ліцею №2 разом із вчителями: Мошинською Оленою Володимирівною та Вуйко Вірою Олександрівною. Бібліотекар Оксана Бондарчук ознайомила маленьких читачів з  історією виникнення свята та розповіла легенду про Святого Миколая. Заступник директора по роботі  з дітьми Жанна Панченко провела вікторину та ознайомила діток з книжковою виставкою «Хай засяє світ ясний, Миколай іде Святий», на якій було розміщено цікаву та пізнавальну літературу.  Діти переглянули мультфільми про Святого Миколая, декламували вірші та охоче ділилися своїми розповідями про найзаповітніші мрії. По закінченню свята працівники бібліотеки пригостили читачів солодощами. Свято пройшло в дружній та веселій атмосфері.

Сільські бібліотеки також долучилися до проведення свята. Цього дня в закладах відбулися дитячі ранки: «Стежиною, що із небес веде, Миколай до нас іде» (Шапіївська бібліотека - філія), «Миколая зустрічаймо в цей святий, величний час» (Великоєрчиківська бібліотека - філія), «Миколай іде, подарунки всім несе» (Кам’яногребельська бібліотека - філія), «Миколай вночі мандрує, сном і казкою чарує» (Великополовецька бібліотека - філія).