Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До Таращанської бібліотеки для дітей завітали веселі, гомінкі читайлики-учні 2-х класів ліцею «Ерудит»

 

На Миколая казка оживає

(З досвіду роботи Таращанської РЦБС Київської області)

Зима – найвеселіша пора року. Саме на цей період припадає найбільше свят, серед яких багато народних – тих, які прийшли до нас із давніх часів. Одне з найулюбленіших свят дітей ми відзначаємо 19 грудня – День Святого Миколая.

Напередодні цього дня  до Таращанської бібліотеки для дітей завітали веселі, гомінкі читайлики-учні 2-х класів ліцею «Ерудит». А чекали на них: народознавча стежина «Ходить грудень по сніжку, носить свята в кожушку», багато загадок про красуню зиму та книжкова інсталяція «Біла казка зими». Розповіла про свята, позагадувала загадки та представила книги з інсталяції С.М.Фещенко, бібліотекар відділу обслуговування користувачів дошкільного віку та учнів 1-5 класів.

А подарунком від Святого Миколая стала театралізована казка «Снігова Королева». Її підготували наші хороші друзі, гуртківці студії «Дивослово» Центру творчості дітей та юнацтва «Веселка» (керівник: Покотун Л.О.). Діти з захопленням сприймали гру маленьких акторів: Снігова Королева (Школьна Марія), Кай та Герда (Штика Максим та Степченко Даша), маленька розбійниця (Луценко Аня), ангел (Кияшко Улянка), казка (Горбуненко Таня), фея (Шпильова Даша). Щоб краще розкрити зміст казки використовувались ляльки лялькового театру, яких приводили в рух і озвучували (Коряко Станіслава, Трутенко Віка, Варданян Еліна). Всі присутні дуже вдячні за подарунок та чекають нових зустрічей з казкою. Книги, представлені на інсталяції, привернули увагу книголюбчиків. Багато з них діти взяли прочитати та вивчити вірші, колядки до Новорічно-різдвяних свят.

Оляніцька С.

завідуюча Таращанською 

бібліотекою для дітей Київської області