Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Незвичною для читачів-учнів 1- А класу (класовод: Олена Якункіна) була екскурсія до Клавдіївської селищної бібліотеки

 

Діти – дітям

(З досвіду роботи бібліотеки-філії сел. Клавдієве Бородянської РЦБС Київської області)

Незвичною для читачів-учнів 1- А класу (класовод: Олена Якункіна) була екскурсія до Клавдіївської селищної бібліотеки. Діти завітали сюди для знайомства з бібліотекою - книжковим домом, в якому є не лише книжки, а й безліч цікавинок. Серед них - яскравий та пізнавальний журнал «Яблунька», в якому друкуються  вірші, казки, розмальовки, саморобки. В  останньому номері цього журналу було вміщено постановочну версію української народної казки «Колосок». Перебуваючи в бібліотеці, читачі-учні 3- Б класу (класовод: Віра Рощупкіна), ознайомились з цією публікацією і вирішили підготувати рольову гру за народною казкою.

 Отож, 12 грудня третьокласники , вже «досвідчені» читачі, влаштували в бібліотеці справжнє свято казки для своїх маленьких друзів, котрі вперше завітали до бібліотеки.  Вони представили для них рольову гру за мотивами української народної казки «Колосок», в якій ролі виконували: Круть - Луцюк Лілія, Верть - Буторина Оля, Півник Голосисте Горлечко - Гриценко Максим, Автор - Томащук Роман. Подякою для артистів були солодкі подарунки від спонсора заходу. 

Після вистави майбутні читачі відповіли на питання вікторини, яку провела з ними бібліотекар Наталія Манюкова. А ще був майстер-клас з виготовлення канапок із зображенням мишки,  символу наступного року,  який теж було представлено в журналі «Яблунька». 

Таке перше відвідування бібліотеки для уже читачів-першокласників і їхніх батьків (які долучились до придбання продуктів для майстер-класу), впевнена, запам’ятається надовго! 

Любов Щебетько

завідуюча Клавдіївської бібліотеки-філії 

Бородянської РЦБС Київської області