Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з учасником АТО, Героєм України Володимиром Жемчуговим

 

Зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим

У рамках проекту «Бранці Кремля»

(З досвіду роботи Ірпінської МЦБС Київської області)

 

10 грудня у читальній залі Ірпінської центральної міської бібліотеки, в рамках проекту «Бранці Кремля», пройшла зустріч з учасником АТО, Героєм України Володимиром Жемчуговим. Воїн розповів молодому поколінню про війну на сході України, про події на Донбасі.

Володимир Жемчугов – учасник супротиву російській агресії. З травня 2014 року – організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків, так званої, “ЛНР”. У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі студентами, школярами, курсантами, військовослужбовцями.

На зустрічі були подарунки. Питання та відповіді. Сльози... Говорили з молоддю на абсолютно не дитячі теми. Перший заступник міського голови Олександр Маркушин привітав гостя та подарував сувенір на згадку про наше місто. Володимир закликав усіх не бути сторонніми спостерігачами того, що відбувається зараз в нашій державі.

До уваги читачів були і книги, що розповідають про героїзм наших воїнів, волонтерів в зоні військових дій.